ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

Binefacerile din grădină

Avatar

Publicat

pe

Cine nu visează să fie mereu tânără È™i frumoasă? Acum e mult mai simplu să-È›i faci singură produsele de înfrumuseÈ›are cu plante din gradină: ieftin, fără chimicale È™i tehnologie avansată. Cele mai bune ingrediente cresc chiar în faÈ›a uÈ™ii tale: flori, frunze, fructe È™i legume. Mai ai nevoie în plus doar de puÈ›in ulei, brânză de vaci, argilă sau sare.

Care sunt substanțele active?

În primul rând uleiurile eterice, care miros plăcut È™i, în plus, stimulează, însufleÈ›esc, relaxează organismul È™i vindecă pielea. Este vorba de taninuri cu efect astringent È™i antiinflamator, care acÈ›ionează ca o mucoasă ce înveleÈ™te È™i vindecă pielea, ca o manta protectoare. Alte substanÈ›e active sunt saponina, sulful È™i glicosidele. Ele purifică È™i au È™i unefect antiseptic.

Cum le prepar?

Cel mai bine este, fireÈ™te, să foloseÈ™ti plante aromatice È™i flori proaspete, dar asta se poate face doar câteva săptămâni pe an. Însă plantele se pot È™i usca: fie se atârnă în bucheÈ›ele, cu capul în jos, fie se aÈ™ază lejer pe suporturi de uscat, ca în fotografia din dreapta sus. Rezervele se păstrează la întuneric È™i se separă abia înainte de folosire, pentru a nu se pierde substanÈ›ele active. 5 linguri de flori de levănÈ›ică, 500 g sare de la Marea Moartă È™i 25 de picături de ulei de levănÈ›ică dau naÈ™tere unei minunate sări de baie.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *