ZiarulRing

02-mart.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Ingredientul continut de bere si de inghetata care te va oripila

Avatar

Publicat

pe

Ingredientul continut de bere si de inghetata care te va oripila! O sa iti vina greu sa le mai consumi dupa ce citesti asta!

Jurnalistii de la bbc au facut o investigatie in marea britanie, iar rezultatele lor sunt de-a dreptul socante.

Ei au aflat ca in anumite produse se baga colorant obtinut din insecte sau vezica de peste. Teoria a plecat de la cei de la business insider si continuat de jurnalistii de la bbc.

„ingredientul secret” este trecut pe eticheta ca fiind e 120. Acesta este de fapt un extract din insecta dactylopius coccus (n.r. Cosenila). „acesta se gaseste in iaurturile cu fructe, inghetate, in unele marci de bere, bitter, campari, lichioruri, siropuri, in unele sucuri, unele marci de ciocolata si vin rosu, in dropsuri de culoare violet si rosie, martipan, cosmetice si unele mezeluri si medicamente.

Efecte nocive

Pe langa faptul ca, dupa adaugarea acestui colorant, unele alimente de post isi pierd aceasta proprietate, e 120 are si efecte nocive: poate provoca o serie de reacţii alergice, rinite, astm, eruptii cutanate pana la soc anafilactic.

In plus, e 120 trebuie evitat si de copiii hiperactivi, dar si de suferinzii de alzheimer si parkinson”, a declarat marie vranceanu, de la cabinetul de nutritie si nutrigenetica eurodiet, pentru cei de la ziarulring.ro

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *