ZiarulRing

29-feb.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Basina-porcului in varianta Dan Voiculescu

Avatar

Publicat

pe

S-a făcut mare caz, atât în presa anti, cât şi în cea pro-prezidenţială, de o aşa-zisă cerere de suspendare a lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, cerere depusă pe şest la Senat, la 1 iulie 2010, de Dan Voiculescu.
E o întreprindere serioasă?

Nu. E un soi de băşină a porcului în plan politic.

Băşina-porcului, având denumirea ştiinţifică Lycoperdon Gemmatum, e o ciupercă albă, goală pe dinăuntru, care explodează într-un praf maro urât mirositor când o calci din greşeală.
Cu ea poate fi comparată iniţiativa lui Dan Voiculescu, transformată în buchet de trandafiri de Trustul de presă al familiei Voiculescu în concubinaj cu Trustul de presă al lui Sorin Ovidiu Vântu.
Contrar celor trăncănite de dimineaţă pînă seară de argaţii celor doi chiaburi ai presei noastre şantajiste, Dan Voiculescu n-a depus o cerere de suspendare, ci o simplă solicitare de a se lua în discuţie, la o şedinţă de Birou Permanent al Senatului, oportunitatea unei iniţiative de propunere de suspendare din funcţie a preşedintelui.
Potrivit Constituţiei, propunerea de suspendare, şi nu cererea, cum s-au grăbit să declame fătucile şi guguştiucii din presa noastră, nu poate fi iniţiată de un parlamentar, fie acela şi numitul Felix, ci de o treime din numărul senatorilor şi deputaţilor.

Din acest punct de vedere, între solicitarea oficială de dezbatere, într-o şedinţă de Birou, a oportunităţii unei propuneri de suspendare şi iniţierea propunerii de suspendare e o distanţă la fel de mare precum cea dintre băşina-porcului şi un buchet de trandafiri.

De observat că Dan Voiculescu a făcut-o pe şest.
Nu mă miră.
Proprietarul Trustului de presă Intact, ajuns vicepreşedinte al Senatului prin lipirea Partidului Conservator de PSD prin căpuşare, nu putea proceda altfel decât pe vremea când, în calitate de ştab la „Dunărea“, firma Securităţii, administra banii lui Ceauşescu.
Mă miră, în schimb, altceva.
Dan Voiculescu a depus solicitarea la Biroul Permanent al Senatului, şi nu la biroul firmei sale.
N-ar fi trebuit, oare, potrivit normelor transparenţei, ca gestul său din 1 iulie 2010 să fie făcut public imediat de conducerea Senatului, mai precis de Mircea Geoană?!
Nu de altceva, dar fiind vorba de o băşină a porcului, putea să calce pe ea şi să se sperie de explozia cu fum maro vreo simpatică funcţionară a Biroului Permanent!

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *