ZiarulRing

20-apr.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Baietii de la Hotel FM au pasit pe covorul rosu la Düsseldorf

Avatar

Publicat

pe

În această seară, de la ora 22.00, va debuta cea de-a 56-a ediţie a concursului internaţional Eurovision organizat la Düsseldorf, Germania. Reprezentanta României, trupa Hotel FM, va intra în concurs în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai, fără mari emoţii după ce primele repetiţii au decurs bine.

Prima săptămână pentru reprezentanţii ţării noastre a trecut foarte repede din cauza programului nu numai încărcat, ci şi variat pe care băieţii l-au avut. Repetiţia de miercuri a fost urmată de un program divers, care le-a dat ocazia băieţilor de la Hotel FM să viziteze oraşul şi împrejurimile, să socializeze cu ceilalţi concurenţi, dar şi să se promoveze. Astfel, joi, David, Gabriel şi Alex au făcut o excursie prin Düsseldorf, fiind însoţiţi de o echipă de jurnalişti de la RP Online, unul dintre cele mai mari site-uri de ştiri din Germania. Şi pentru că turul oraşului a inclus şi o scurtă călătorie pe Rin, băieţii au avut ocazia pe vapor să ofere interviuri şi altor echipe de jurnalişti străini.

Hotel FM a experimentat întoarcerea în timp

Vineri, băieţii au făcut o inedită întoarcere în timp, vizitând Muzeul Neanderthal. Acolo au experimentat câteva dintre îndeletnicirile din acea perioadă: au încercat să aprindă focul ciocnind două pietre, să vâneze cu arcul sau cu suliţa. Fericiţi că nu trebuie să supravieţuiască din ce (nu) au vânat, seara, membrii trupei au participat la un spectacol organizat de OGAE Germania şi la petrecerea delegaţiei Olandei. Artiştii români au fost invitaţi să cânte mai multe piese în faţa fanilor, a publicului larg şi a jurnaliştilor prezenţi şi au acordat, din nou, numeroase interviuri. Sâmbătă, 7 mai, a avut loc la Thonhalle, din Düsseldorf, ceremonia de deschidere oficială a concursului Eurovision 2011, unde cele 43 de delegaţii înscrise în acest an au defilat pe covorul roşu.

S-au întâlnit cu români din Germania
Programul zilei de duminică s-a încheiat, după a doua repetiţie, extrem de plăcut pentru Hotel FM, băieţii având ocazia să întâlnească numeroşi români care trăiesc în Düsseldorf şi Köln. David, Gabriel şi Alex au cântat câteva piese, au stat de vorbă cu ei şi au făcut fotografii împreună. Majoritatea celor prezenţi au promis că pe 12 mai vor urmări concursul şi vor vota pentru piesa României.

Transmis în High Definition
TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional vor transmite în direct toate cele trei competiţii din cadrul Eurovision 2011. Românii din întreaga lume vor putea urmări la Televiziunea Română cele două semifinale şi marea finală în direct pe 10, 12 şi 14 mai, de la ora 22.00. Românii din străinătate vor putea vota Hotel FM doar dacă vor urmări concursul la televiziunea publică din ţara în care se află – pentru a afla numerele de telefon alocate piesei „Change”.

Primii 10 merg în finală

Cele 19 ţări care vor evolua în prima semifinală sunt, în ordinea intrării în concurs: Polonia, Norvegia, Albania, Armenia, Turcia, Serbia, Rusia, Elveţia, Georgia, Finlanda, Malta, San Marino, Croaţia, Islanda, Ungaria, Portugalia, Lituania, Azerbaidjan şi Grecia. Piesele vor putea fi votate de telespectatorii din aceste ţări, la care se adaugă şi cei din Marea Britanie şi Spania, două dintre cele cinci ţări mari calificate direct în finală.

Favoriţii vin de la „X Factor” Irlanda

Gemenii reuniţi în trupa Jedward s-au remarcat la concursul TV „X Factor” Irlanda în 2009 şi apoi au fost aleşi să reprezinte ţara la Eurovision. Ambii cu nume kilometrice, John Paul Henry Daniel Richard şi Edward Peter Anthony Kevin Patrick Grimes au 19 ani şi au debutat oficial pe 1 februarie 2010 cu melodia „Under Pressure (Ice Ice Baby)”, interpretată în duet cu Vanilla Ice. Google îi dă drept câştigătorii absoluţi ai Eurovision 2011, pe baza numărului de căutări, pe gemenii irlandezi Jedward şi melodia lor, „Lipstick”.

Italia a revenit la Eurovision după 13 ani de absenţă, iar Slovacia s-a retras.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *