ZiarulRing

20-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Avocatul românului CONDAMNAT la moarte, PERDANT în trei procese „la indigo”

În luna octombrie, Ionuţ Gologan a fost condamnat la moarte de un tribunal din Malaysia pentru trafic de droguri.

Avatar

Publicat

pe

În luna octombrie, Ionuţ Gologan a fost condamnat la moarte de un tribunal din Malaysia pentru trafic de droguri. Sentinţa nu este însă definitivă, iar românul este apărat de unul dintre cei mai buni avocaţi în astfel de cazuri, Datuk N. Sivananthan. În ultima vreme însă, acesta a pierdut alte trei procese asemănătoare, sentinţa fiind pedeapsa cu moartea.

Bărbatul de 21 de ani din Telega a primit, în luna octombrie, cea mai aspră pedeapsă posibilă din partea sistemului judiciar malaysian, moartea, după ce a încercat să intre în ţară cu aproximativ 1,5 kg de metamfetamină, în iunie 2012. Românul mai are două căi de atac în instanţă, pentru a putea scăpa de pedeapsă, dar şi unul dintre cei mai buni avocaţi în astfel de cazuri din Malaysia, Datuk N. Sivananthan. În ultima perioadă însă, alţi trei clienţi ai avocatului au mai primit pedepse asemănătoare.

Două surori, condamnate la spânzurare

În luna aprilie a acestui an, avocatul malaysian a pierdut într-un caz în care au fost implicate două surori de origine iraniană. Pe 5 mai 2011, Fatemah Zandiyeh Mohammad şi Tahmineh Zandiyeh Mohammad, în vârstă de 24 şi, respectiv, 26 de ani, au fost reţinute de autorităţile malaysiene în timp ce încercau să treacă prin punctul vamal de la aeroportul din Kuala Lumpur având asupra lor câte 1,5 kg de metamfetamină. Aproape doi ani mai târziu, cele două au fost condamnate la moarte prin spânzurare de Înalta Curte.

Condamnaţi pentru cantităţi mai mici

Un alt proces în care avocatul malaysian a fost „învins”, de data aceasta în 2012, viza doi bărbaţi care deţineau mai puţine droguri decât Ionuţ Gologan. Vahid Aliakbarsadeghabadi şi Ali Jalayeridarbandi Mousa au fost reţinuţi, în decembrie 2010, tot pe aeroportul din Kuala Lumpur, având asupra lor câte 200 de grame de metamfetamină. După aproape doi ani, cei doi au fost condamnaţi la moarte. Nici în acest caz însă sentinţa nu este definitivă. În 2011, Sivananthan a mai pierdut un proces, bărbatul pe care îl apăra fiind prins cu o cantitate importantă de droguri, 7,5 kg de metamfetamină. Bărbatul, un comerciant iranian de 50 de ani, a fost, de asemenea, condamnat la moarte.

A avut şi clienţi mai norocoşi

Avocatul malaysian a reuşit totuşi să-şi scape unii clienţi de la moarte. Unul dintre aceştia este un alt român, Ştefan Coroi, care, recent, a fost condamnat la opt ani de închisoare tot pentru trafic de droguri. Un alt iranian, Seyed Hassan, a primit 12 ani de închisoare după ce a încercat să introducă în Malaysia 3,7 kg de metamfetamină. Cei mai norocoşi au fost însă Najim Sayed şi Yossuf Ezami, doi cetăţeni de origine germană, care, în iunie 2013, au fost achitaţi deşi au fost prinşi cu 6,6 kg de metamfetamină. În urma verdictului, ei au rămas însă după gratii după ce procurorii malaysieni au decis să facă apel.

1952 este anul în care în Malaysia s-a introdus legea prin care traficanţii de droguri sunt condamnaţi la moarte.

Advertisement

1,5 kg de metamfetamină avea asupra sa Ionuţ Gologan în momentul în care a fost reţinut.

https://ziarulring.ro/stiri/eveniment/224339/Avocatul-romanului-CONDAMNAT-la-moarte-PERDANT-in-trei-procese-la-indigo-

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *