ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

AVERTISMENT ŞOCANT! Crenvurştii ne pot ÎMBOLNĂVI copiii de LEUCEMIE

Copiii care consumă frecvent crenvurşti prezintă un risc sporit de leucemie

Avatar

Publicat

pe

 În ciuda faptului că pare inofensiv să mănânci un sandvici cu mezeluri, studii realizate de cercetătorii americani au ajuns la o concluzie îngrijorătoare: copiii care consumă frecvent crenvurşti prezintă un risc sporit de leucemie.

Mai mult, unele studii arată că şi femeile care mănâncă frecvent hamburgeri sunt în pericol de a dezvolta limfom. Indiferent dacă sunt preparaţi din carne de pui sau de porc, crenvurştii ne pun tuturor sănătatea în pericol, dar, în cazul copiilor şi tinerilor, chiar şi viaţa.

Cercetătorii de la Şcoala de Medicină a Universităţii de Sud din Los Angeles au concluzionat că tinerii care au mâncat mai mult de trei crenvurşti pe săptămână sunt de aproape 10 ori mai predispuşi la leucemie decât cei care nu au consumat deloc.

Nerecomandaţi gravidelor Specialiştii americani susţin că şi în cazul femeilor însărcinate care au mâncat crenvurşti de mai multe ori pe săptămână, nou-născuţii prezentau un risc dublu de a face tumori pe creier. De altfel, nu doar crenvurştii, ci toate tipurile de mezeluri dăunează sănătăţii pentru că majoritatea ingredientelor folosite pentru prepararea lor sunt resturi animale.

Pericolul este sporit de amestecarea acestora cu apă şi conservanți extrem de nocivi pentru organism. Nitritul de sodiu, un inamic Folosit pentru menţinerea culorii crenvurştilor, nitritul de sodiu (E 250) are potenţial cancerigen. În timpul procesului de gătire, nitriţii prezenţi în produsele din carne procesată se transformă într-un compus cancerigen, o reacţie care se întâmplă, de fapt, şi în stomacul nostru, de aici venind riscul de a face diferite tipuri de cancer (bucal, esofagian, de stomac şi de creier). Hamburgerii dublează riscul de limfom Dr. James R. Cerhan, profesor asistent la Universitatea din Iowa, recomandă reducerea cărnii roşii şi a grăsimii în alimentaţie şi ne recomandă să consumăm cât mai multe vegetale. În opinia sa, abuzul de carne roşie este legat de apariţia cancerului glandelor limfatice.

Dr. Cerhan a realizat un studiu pe 35.000 de femei din Iowa şi a descoperit că acelea care aveau un consum de carne roşie de peste o treime din totalul alimentelor au prezentat un risc aproape dublu de limfom faţă de cele cu un consum mai mic de o treime. Astfel, a mânca hamburgeri mai mult de patru ori pe săptămână înseamnă mai mult decât dublarea riscului de limfom non-Hodkin la femei. Mai mult, femeile ar putea să reducă riscul de limfom cu 36% printr-o dietă care să cuprindă fructe de trei ori (sau chiar mai mult) pe zi.

Advertisement

“Responsabili pentru apariţia cancerelor sunt nitriţii alimentari din mezeluri, acei aditivi pe care producătorii îi folosesc pentru a menţine prospeţimea produsului şi pentru a combate botulismul.”, PROF. DR. JAMES R. CERHAN

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *