ZiarulRing

20-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Aplicațiile de pe Android care te pot lăsa fără bani. Șterge-le neapărat dacă le ai în telefon

Avatar

Publicat

pe

Dacă ai telefon cu sistem de operare Android, ar fi bine să iei în calcul sfatul experților. Există niște aplicații care te pot lăsa fără bani. Tocmai din acest motiv, mai bine verifică-ți dispozitivul și șterge-le dacă le ai.

Aplicațiile de pe Android care te pot lăsa fără bani

Experții au lansat un avertisment pentru toți utilizatorii de Android. Unele aplicații prezente pe dispozitivele lor pot ajunge să aibă acces chiar și la bani. Este vorba despre un malware pentru extragerea de criptomonede, deghizat în aplicații cu aspect legitim pe dispozitivele Android.

Conform experților, Cryptojacking este un tip de malware care folosește puterea de procesare a unui computer sau smartphone pentru a extrage criptomonede pentru hackeri. Cum îți dai seama dacă ai și tu acest virus?

Telefonul tău cu sistem de operare Android poate merge mai greu. De asemenea, se poate ajunge și la supraîncălzirea acestuia. The Sun mai scrie că acești viruși pot infecta dispozitivul în mai multe moduri, inclusiv prin atacuri de phishing, site-uri web malițioase și software infectat.

Odată ce dispozitivul unui utilizator este infectat, malware-ul cryptojacking va rula în fundal și va începe să extragă criptomonede. Cum poți reduce riscul unui astfel de atac?

Cum recunoști aplicațiile sigure

În primul rând, ar trebui să eviți să instalezi aplicații din magazinele Android neoficiale. Totodată, experții ne recomandă să alegem bine aplicațiile pe care vrem să le descărcăm. 

Advertisement

“Spre deosebire de Google Play și App Store de la Apple, care dispun de măsuri de revizuire și verificare a aplicațiilor pentru a se asigura că acestea sunt sigure și securizate, site-urile terțe ar putea foarte bine să nu fie așa.

Mai mult, unele site-uri terțe ar putea găzdui în mod intenționat aplicații malițioase ca parte a unei escrocherii mai ample”, a precizat compania de securitate cibernetică McAfee.

Un alt sfat util este să nu descărcăm niciodată nimic din ferestre pop-up ciudate. Totodată, este esențial să citim recenziile utilizatorilor și să menținem activă funcția Play Protect de la Google.

Un alt sfat este actualizarea constantă a dispozitivului, fie el Android sau iOS și instalarea unei protecții. “Un software de protecție online cuprinzător vă poate proteja în mai multe moduri”, a declarat McAfee.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *