ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Animalul cu cea mai puternică mușcătură. Poate ucide în câteva secunde

Avatar

Publicat

pe

Animalul cu cea mai puternică mușcătură. Poate ucide în câteva secunde, fapt dezvăluit de cercetătorii din cadrul Universității de Stat din Florida. Datele au fost adunate de o echipă coordonată de paleobiologul Gregory M. Erickson.

Prădătorul care are cea mai feroce mușcătură. Studiile realizate de specialiști arată că poate omorî în numai câteva secunde

Prădătorul care are cea mai feroce mușcătură. Studiile realizate de specialiști din Statele Unite ale Americii arată că poate omorî în numai câteva secunde. Au fost analizate mai multe specii pentru a se ajunge la această concluzie.

Conform descopera.ro, testul privind puterea mușcăturii a fost câștigat de crocodilul de apă sărată, denumit științific Crocodylus porosus. Acesta este cel mai mare din lume prin prisma dimensiunii și agresivității sale.

Un alt lucru incredibil este faptul că animalul rezistă foarte bine în apa sărată pentru că prezintă în gură numeroase glande cu ajutorul cărora elimină excesul de sare. Atunci când plouă preferă să stea în ape dulci, râuri și mlaștini, iar în sezonul secetos poate fi văzut în estuare și apa mării.

Crocodilul de apă sărată trăiește în sud-estul Asiei și nordul Australiei, unde se adaptează foarte bine atât la apă, cât și la uscat. Mai mult, obișnuiește să călătorească pe distanțe mari, în timp ce masculul e mai mare decât femela.

Crocodilul de apă sărată, cu cea mai puternică mușcătură

Studiile realizate în anul 2012 spun că maxilarul crocodilului de apă sărată poate exercita o presiune impresionantă de 16.460 de newtoni atunci când se închide. Prin comparație, mușcătura omului poate avea maxim 1.000 de newtoni.

Advertisement

Pentru a se ajunge la această concluzie echipa condusă de paleobiologul Gregory M. Erickson a petrecut ore bune la zoo. De asemenea, oamenii de știință au observat luni întregi luptele care se dau între aceste animale.

Cercetătorii americani s-au folosit de un dispozitiv special, foarte scump și rezistent, căptușit cu piele. În aceeași notă, aceștia au declarat că orca și rechinul alb au cea mai puternică mușcătură dintre animalele marine.

În fauna terestră se face remarcat tigrul când vine vorba de cea mai puternică mușcătură, dar și ursul polar și hipopotamul. În trecutul îndepărtat Tyrannosaurus Rex era cel mai de temut, cu o forță a maxilarului de 35.000 de newtoni.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *