ZiarulRing

19-iun.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

ALEGERI PREZIDENȚIALE în Rusia: data alegerilor a fost stabilită pe 17 martie 2024. Putin nu a anunțat dacă va candida

Consiliul Federaţiei, camera superioară a parlamentului rus, a stabilit joi data alegerilor prezidenţiale din Federaţia Rusă pentru 17 martie 2024

Avatar

Publicat

pe

Consiliul Federaţiei, camera superioară a parlamentului rus, a stabilit joi data alegerilor prezidenţiale din Federaţia Rusă pentru 17 martie 2024, în cadrul unei şedinţe transmise în direct de televiziunea publică rusă, informează AFP şi Reuters.

Decizia a fost adoptată cu unanimitate, primind 162 de voturi.

”Prin această decizie lansăm practic începutul campaniei prezidenţiale”, a reacţionat preşedinta Consiliului Federaţiei, Valentina Matvienko. Ea a adăugat că pentru prima dată vor lua parte la vot locuitorii unor părţi anexate ilegal de Rusia din regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson.

Candidează Putin?

În urma acestei hotărâri, este de aşteptat un anunţ al preşedintelui Vladimir Putin că va candida pentru un nou mandat de şase ani.

În vârstă de 71 de ani, Putin a deţinut funcţia de preşedinte sau pe cea de prim-ministru începând cu ultima zi din 1999, când Boris Elţîn a demisionat.

Liderul actual de la Kremlin nu are un rival care să reprezinte o provocare reală în alegeri. Cel mai cunoscut opozant politic rus, Aleksei Navalnîi, se află într-o colonie penitenciară pentru executarea unei pedepse de peste 30 de ani de închisoare.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *