ZiarulRing

12-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Află cum te influențează culorile în fiecare zi

Avatar

Publicat

pe

Fiecare dintre noi are cel puțin o culoare preferată, pe care o alege în funcție de preferințe sau de modul în care îi influențează starea de spirit. A mea este roz pentru că îmi dă o stare de bine și mă relaxează.

Psihologii susțin că fiecare culoare în parte are diferite efecte asupra dispoziției noastre.

Trăim într-o lume a culorilor, în care absolut tot ce ne înconjoară este definit de efecte cromatice. Ochiul uman poate detecta milioane de culori – în medie, 1-2 milioane –  iar modul în care le percepem depinde de lumină sau ritmul biologic.

Roșul accelerează bătăile inimii

Roșu este o culoare a dragostei, a pasiunii și semnalează emoții intense. Este culoarea instinctelor primare, care accelerează ritmul inimii și stimulează producția de adrenalină. Dacă alegi să porți o haină de culoare roșie, te vei simți mai atrăgătoare și nu vei trece neobservată. La asiatici, roșul este nuanța rochiei de mireasă, fiindcă poartă noroc.totuși, folosită în exces, ea obosește ochii și poate cauza migrene. Cercetătorii au arătat că cele mai multe restaurante aleg să fie decorate în roșu pentru a stimula apetitul clienților.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *