ZiarulRing

28-feb.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Adrian Zamfir: „Duru a băgat Rapidul în B. Trebuie să plătească”

Avatar

Publicat

pe

Lovitură de teatru! Rapidul a obţinut dreptul de a evolua în primul eşalon în sezonul viitor. Hotărârea a fost luată de TAS, spre bucuria tuturor celor care iubesc culorile alb-vişiniu. Fostul acţionar Adrian Zamfir spune că Viorel Duru ar trebui să plătească pentru abuzurile făcute. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a repus Rapidul în drepturi după ce Comisia de Licenţiere retrogradase gruparea din Giuleşti în urmă cu două sezoane.

„S-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple. Rapidul este din nou în prima divizie şi toţi rapidiştii sunt bucuroşi. Eu am spus-o încă de acum doi ani, când am fost retrogradaţi, că Rapidul îndeplinea toate criteriile pentru a putea juca în primul eşalon. Rapidul a fost retrogradat printr-un abuz al lui Viorel Duru, care acum trebuie să plătească pentru toate faptele astea”, a declarat, pentru „ring”, Adrian Zamfir, fostul acţionar al giuleştenilor.

Nu dau în judecată FRF Zamfir şi-ar fi dorit să-i acţioneze în judecată pe cei care au luat măsura retrogradării, pentru prejudiciul făcut grupării.

„Nu va plăti nimeni, nu vedeţi?! Aşa e în România! Dacă acţionăm în judecată federaţia, de mâine suntem dezafiliaţi! Nu putem să facem nimic deşi cei vinovaţi ar trebui să plătească. Rapidul întrunea şi anul trecut criteriile de licenţiere impuse, dar n-a vrut domnul Duru să ne lase să jucăm în Liga I”, a spus Adrian Zamfir.

Se vinde Rapidul

În acest moment, Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu nu mai sunt acţionari ai grupării giuleştene.

Advertisement

„Acţiunile au fost cedate către un grup de suporteri de bună-credinţă. Eu mă implic în continuare în acţiunea de vânzare a clubului. Suntem în discuţii avansate cu o societate de renume din Italia, care este extrem de interesată de preluarea pachetului majoritar de acţiuni. Am semnat un contract de confidenţialitate şi nu pot oferi, în acest moment, mai multe detalii. Decizia TAS nu ne-a luat prin surprindere şi suntem pregătiţi pentru o infuzie masivă de capital pentru a aduce rapid câţiva fotbalişti pentru a nu ne prinde descoperiţi startul sezonului”, a mai spus Zamfir.

Destituiri la FRF Membrii Comisiei de Apel a Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF vor fi schimbaţi din funcţii ca urmare a litigiului cu clubul Rapid pierdut la TAS.

„Membrii Comisiei de Apel a Administraţiei de Licenţiere vor fi schimbaţi din funcţii după litigiul cu Rapid de la TAS”, a declarat Gabriel Berceanu, purtătorul de cuvânt al federaţiei, acesta adăugând că decizia îi aparţine preşedintelui Răzvan Burleanu.

Comisia de Apel a Administraţiei de Licenţiere este formată din: Alexandru Mihai Micu – preşedinte, Aurelian Gherghe – vicepreşedinte şi Valerică Constantin, Mihai Drulă şi Cătălin Mălăia – membri.

„Retrogradarea Rapidului din prima ligă pe alte criterii decât cele sportive a fost un act de rea-voinţă.” – Nicolae Cristescu 12 mii de franci elveţieni este obligată FRF, de către TAS, să plătească drept taxe de judecată.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *