ZiarulRing

20-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

7 lucruri pe care să le faci înainte de culcare dacă vrei să devii o persoană matinală

Avatar

Publicat

pe

Sunt două tipuri de persoane în lume: cele matinale și cele cărora le este greu să se trezească dis de dimineață. Studiile au arătat că cei mai sănătoși și cei mai productivi oameni sunt cei matinali, așa că află cum să devii și tu dacă nu ești deja!

1. Un somn bun te ajută să te trezești ușor

Nu este ușor să te transformi peste noapte într-o persoană matinală, însă sunt câteva lucruri destul de simple pe care le poți integra în rutina ta zilnică și în scurt timp te vei putea bucura și de rezultate. Deloc surprinzător, starea pe care o ai atunci când te trezești depinde foarte mult de felul în care te-ai odihnit. Cu cât ai avut un somn mai bun, cu atât și trezitul este mai ușor și plăcut.

2. Mergi la culcare târziu

Niciodată nu vei fi fericită să te trezești odată cu răsăritul dacă nu te odihnești suficient. Adulților cu vârste curprinse între 18 și 64 de ani li se recomandă să doarmă în jur de 7-9 ore de somn pe noapte.

Deasemenea, este foarte importantă și calitatea somnului, așa că limitează consumul de cafeină din cursul zilei și evită să te uiți la televizor, să îți verifici mail-urile, să stai pe telefon înainte de a te culca. Lasă tehnologia deoparte și deconectează-te!

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *