ZiarulRing

24-feb.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Vine CRIZA, dar construcțiile sunt tot pe plus: creștere cu 12,2% în primele zece luni

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 12,2% în primele zece luni

Avatar

Publicat

pe

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 12,2% în primele zece luni, comparativ cu perioada similară a anului precedent, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate avansul a fost de 12,5%, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de reparaţii capitale (+18,2%), lucrările de construcţii noi (+12,8%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,1%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti (+30,7%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,7%). În schimb, clădirile rezidenţiale au scăzut cu 7,2%.

Volumul lucrărilor de construcţii

Potrivit INS, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 12,5%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (+20,6%), lucrările de construcţii noi (+12,8%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+7,6%). Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la construcţiile inginereşti (+30,8%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,7%). În schimb, clădirile rezidenţiale au scăzut cu 6,4%.

În octombrie 2023 comparativ cu luna anterioară, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 11,2%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+27,7%), lucrările de reparaţii capitale (+7,9%) şi la lucrările de construcţii noi (+6,7%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţii inginereşti (+13,0%), clădirile nerezidenţiale (+10,1%) şi la clădirile rezidenţiale (+7,4%).

Potrivit Statisticii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+12,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+1,3%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 2,6%.

Advertisement

Obiecte de construcţii

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (+7,2%), construcţiile inginereşti (+4,0%) şi la clădirile rezidenţiale (+2,6%).

În octombrie 2023, comparativ cu octombrie 2022, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total cu 10,7%. Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+17,3%) şi la lucrările de construcţii noi (+11,0%). În schimb, lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 4,7%.

Pe obiecte de construcţii, creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti (+23%) şi la clădirile nerezidenţiale (+3,2%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 7,1%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 7,6%. Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+13,3%) şi la lucrările de construcţii noi (+7,8%). În schimb, lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 6,3%.

Pe obiecte de construcţii, creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti (+20,0%) şi la clădirile nerezidenţiale (+1,7%). Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 7,5%.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *