Țara în care se dau amenzi uriașe dacă ții prea mult lumina aprinsă. Mulți români merg în vacanță aici. Decizia a fost comunicată de premier și nu este singura luată până în momentul de față. Câți bani pot scoate localnicii din buzunare.
Locul în care primești sancțiuni mari dacă folosești lumina o perioadă prea lungă. Turiștii români aleg destinația foarte des
Locul în care primești sancțiuni mari dacă folosești lumina o perioadă prea lungă, autoritățile dorindu-și să reducă consumul de energie electrică din ce în ce mai mult. Turiștii români aleg destinația aceasta foarte des.
Ministrul Tranziţiei Energetice din Franța, Agnes Pannier-Runacher, vrea să implementeze mai multe măsuri. Unele dintre acestea au legătură cu becurile și instalațiile de iluminat din magazine care vor funcționa după un program.
Mai exact, prin intermediul unui comunicat se arată că spațiile comerciale vor fi limitate în privința iluminatului la o oră înainte de ora deschiderii și la o oră înainte de a intra clienții în incinta magazinelor.
Comercianții care încalcă prevederile care au fost anunțate în cursul zilei de joi, 12 octombrie 2023, vor fi amendați cu până la 1.500 de euro. În altă ordine de idei, măsurile includ și anumite subvenții pentru a ajuta oamenii.
„Obiectivul meu este ca această scădere să devină una structurală. Cumpătarea trebuie să devină o obișnuință”, a declarat ministrul Energiei din Franța, Agnes Pannier-Runacher, notează montelnews.com.
Franța, măsuri radicale pentru reducerea energiei electrice
Așadar, cu banii primiți francezii își pot instala termostate și promova munca de acasă. Ministrul Energiei susține că consumul combinat de electricitate şi gaze naturale a scăzut deja cu aproximativ 12% faţă de nivelul anterior crizei.
Acest eveniment a avut loc după ce Guvernul a îndemnat oamenii să limiteze încălzirea din gospodării la 19 grade Celsius. Decizia a fost luată ca o temere privind aprovizionarea cu energie din cauza consecințelor războiului din Ucraina.
În plus, autoritățile au dorit să reducă consumul de energie cu 10% față de nivelurile din 2019 până la sfârșitul anului 2024 și cu 40% până în 2050 pentru a atinge neutralitatea carbonului. În momentul de față, depășește ţinta iniţială care prevedea o reducere de 10% până în 2024.
Cu toate acestea Franța vrea să evite întreruperea curentului. Ministrul a mai declarat că obiectivele făcute publice acum ar urma să fie incluse în noua legislație care cel mai probabil va fi definită până la finalul anului.