back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
vineri, decembrie 27, 2024

8 beneficii asociate dormitului fără haine

Distribuiți

Știai că dormitul fără haine îți poate aduce o mulțime de beneficii? De-a lungul timpului, s-au făcut multe studii pentru a răspunde la întrebarea dacă este mai bine să dormim cu haine pe noi, sau fără. Surprinzător, rezultatele tuturor testelor indică aceeași concluzie: există mai multe beneficii de sănătate asociate dormitului fără haine.
Dormitul fără haine crește nivelul de oxitocină

Ce este oxitocina? Când doi oameni îndrăgostiți încep să se atingă, creierul acestora eliberează în sânge hormonul numit “oxitocină”. Cunoscut și sub denumirea de ”hormonul dragostei” deoarece ajută la creșterea excitării, oxitocina oferă multe beneficii importante sănătății. Aceasta poate ajuta la reducerea hormonilor cauzați de stres, poate reduce ritmul cardiac, tensiunea arterială, îmbunătățește digestia și reduce inflamația din intestine.

Când dormi îmbrăcată, limitezi cantitatea de oxitocină eliberată în organismul tău, deoarece nu mai există contact piele pe piele. Desigur că, dacă vei dormi fără haine alături de partenerul tău, se pot întâmpla și alte lucruri care vor contribui la obținerea unui somn mai bun.

Temperatura camerei ajută la îmbunătățirea somnului

Somnul are rolul de a reface organismul și de a-l pregăti pentru următoarea zi. Pentru a reuși acest lucru, este nevoie să intrați în faza profundă de somn, care este dificil de atins pentru unii oameni. Temperatura corpului are o strânsă legătură cu nivelul de somn pe care il obțineți. Aceasta trebuie să scadă pentru a pregăti organismul pentru somn. Dacă corpul tău nu atinge temperatura optimă (care diferă de la un individ la altul), atunci vei avea dificultăți în obținerea unui somn revitalizant. Fiindu-ți prea cald sau prea frig vei avea un somn agitat sau chiar insomnii. Cele mai multe beneficii le vei avea de pe urma somnului fără haine, într-o încăpere răcoroasă, bine aerisită și care are draperii la geamuri, pentru a nu pătrunde lumina. Acum corpul tău poate ajunge la temperatura corectă, fapt ce îți va permite să dormi profund, să te trezești odihnită și să experimentezi toate beneficiile ce-ți vor fi enumerate în rândurile de mai jos.

Creșterea hormonului de dezvoltare

Hormonul de creștere nu are rol doar în ajutarea organismului să se dezvolte, ci este vital pentru toate celulele corpului. Hormonul de creștere lucrează pentru a spori densitatea osoasă, astfel oasele tale vor fi mai puternice. De asemenea, ajută la repararea țesuturilor și mușchilor, ceea ce este necesar dacă faci exerciții în fiecare zi. Poate regla nivelul de insulină, ceea ce ajută la prevenirea diabetului zaharat. În plus, hormonul de crestere ajuta la echilibrarea hormonilor foamei, și în felul acesta ajută la menținerea greutății ideale, ajută la menținerea unei inimi sănătoase și la stimularea sistemului imunitar.

Cortizolul, hormonul stresului

Cortizolul nu este prietenul tău, în cantitate mare poate fi dăunător organismului tău. Dacă nu poți reduce nivelul cortizolului în timpul somnului, vei avea parte de o mulțime de neplăceri. Nivelul ridicat al cortizolului crește pofta de mâncare, tensiunea arteriala, nivelul de colesterol și poftele. În același timp, aceasta poate afecta sistemul imunitar, poate cauza probleme cu somnul, poate reduce libidoul și crește simptomele premenstruale. Cortizolul provoacă, de asemenea oboseală, probleme de fertilitate, sporește acumularea de zahăr în sânge, și poate cauza probleme cu glanda tiroidă. Nivelul de cortizol scade cel mai mult în faza cea mai adâncă de somn. Corpul tău este conceput pentru a reduce nivelul de cortizol o mare parte din noapte și apoi începe să crească cu câteva ore înainte de trezire. Deci, dacă nu dormi îndeajuns pentru a-i permite să scada până la nivelul ideal, vei avea prea mult cortizol în ziua următoare.

Melatonina, ingredientul secret al somnului de frumusețe

Melatonina ajută la eliberarea hormonului de creștere. Când acești doi hormoni se eliberează, împreună produc hormoni anti-îmbătrânire. Așadar, vei beneficia de un somn de frumusețe atât timp cât ai nivelul adecvat de melatonină. De asemenea, melatonina este necesară în reglarea somnului dar este cheia mau multor probleme. Este un antioxidant puternic și ajută sa scapi organismul de radicalii liberi, sporește creșterea masei musculare, sintezei proteinelor și retenției de calciu pentru oase puternice. De asemenea, stimulează sistemul imunitar și reglează funcțiile ficatului.

Alte câteva beneficii ale dormitului dezbrăcată

Testele au dovedit că dormitul fără haine poate ajuta la prevenirea micozelor. Motivul este faptul că fungii iubesc locurile calde și umede. Prin purtarea constantă a lenjeriei intime, creezi un mediu propice dezvoltării acestor fungi. Cu toate acestea, dacă dormi dezbrăcată într-o cameră cu temperatura adecvată, vei permite zonei să se răcească, astfel evitând ca bacteriile să devină o problemă.

Dormind dezbrăcată poti beneficia de îmbunătățirea circulației. Hainele pot fi prea mulate, sau se pot înfășura în jurul tău în timp ce dormi, mai ales dacă ai o noapte agitată, astfel limitându-se fluxul adecvat al circulației sangvine. Deci, dacă dormi dezbrăcată nu trebuie să îți faci griji cu privire la limitarea fluxului de sânge cu îmbrăcămintea strâmtă.

Pielea goală absoarbe mai mulți nutrienți, și activează glandele sebacee, care ajută pielea să se regenereze. În timp ce glandele sebacee lucrează, ele contribuie la creșterea metabolismului și pot ajuta la pierderea în greutate.

Concluzie

După cum poți vedea, există nenumărate beneficii asociate dormitului fără haine. Dacă nu ai încercat până acum să dormi dezbrăcată, poate vei încerca de acum înainte, măcar pentru un timp, ca să te convingi de toate beneficiile enumerate în rândurile de mai sus. Vei vedea că vei dormi mult mai bine și te vei trezi mult mai odihnită în dimineața următoare. Încearcă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole