ZiarulRing

12-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

ŞOCANT! „Se simţea URMĂRITĂ de nişte MAŞINI CU UN DRIC ÎN SPATE”

Una dintre cele mai stranii drame din lumea bună a Capitalei – o crimă urmată de o sinucidere în Cartierul Primăverii,

Avatar

Publicat

pe

Una dintre cele mai stranii drame din lumea bună a Capitalei – o crimă urmată de o sinucidere în Cartierul Primăverii, peste drum de  fosta reşedinţă a lui Ceauşescu, a fost uitată de presă după ce, la vremea respectivă, în iulie 2011, a făcut o vâlvă teribilă.

După câte veţi vedea, rezoluţia procurorilor, prezentată în „ring”, în exclusivitate, scoate la iveală detalii de-a dreptul… stupefiante. A tulburat o ţară întreagă în urmă cu aproape trei ani. O ziaristă frumoasă, sensibilă şi teribil de deşteaptă (cu un CV impresionant, a lucrat la prestigioasa agenţie de ştiri Associated Press, dar şi la multe publicaţii cu pretenţii/de ţinută, ştia şapte limbi: sârbă, italiană, croată, slovacă, franceză şi engleză; iubea animalele; caii, cîinii – a fost foarte afectată când i-a murit cel mai drag câine), a fost găsită decedată în baia unui apartament VIP din Cartierul Primăverii.

Un adevărat apartament al groazei

Lângă trupul neînsufleţit al ziaristei, criminaliştii, judiciariştii şi legiştii care au descins la faţa locului au găsit-o moartă şi pe mama acesteia. Apartamentul era închis pe dinăuntru. Cazul a dat naştere la tot felul de interpretări. Şi de teorii ale conspiraţiei. Rezoluţia procurorului Tiberiu Moldovan (acelaşi din cazul „Mădălina Manole”), altfel un document judiciar care, cu mici excepţii, pare făcut „ca la carte”, până la proba contrarie, face lumină în această stranie poveste.

După aproape trei ani, vedem că în acest caz demn de un thriller de la Hollywood, trei sunt persoanele/personajele care vorbesc despre bizareriile psihiatrice ale Cristinei Verona: soţul acesteia, un fost iubit şi o prietenă… psiholog. Fostul soţ şi o prietenă psiholog, despre… „viziunile” Cristinei Cea mai bizară dintre viziunile care o „bântuiau” pe ziarista Cristina Verona înainte să-şi omoare mama şi să-şi pună capăt zilelor este, de departe, cea legată de… un dric.

„În convorbirile telefonice din ultimele două săptămâni, V.C.M. (n.r. – Verona Cristina Manuela, 44 de ani) i-a spus (n.r. – mamei sale, Elena C. Pârvulescu – 77 de ani) că se simte urmărită de nişte maşini cu un dric în spate”, le-a declarat anchetatorilor fostul soţ al ziaristei decedate în condiţii atât de ciudate. Şi unei prietene psiholog, T.C, audiată de procurorul Moldovan, i-ar fi spus ziarista că „este urmărită de nişte autovehicule pe unde merge”. Dacă erau aceleaşi maşini „cu dric în spate” sau nu, procurorul nu mai spune.

Una peste alta, criminalistul Tiberiu Moldovan, coroborând probe, declaraţii de martori şi, mai ales, datele medico-legale (raport de expertiză, analize etc.), constată că „numita V.C.M. manifesta grave probleme de natură psihică în zilele de dinaintea decesului”. În rezoluţie – vezi alăturat documentul integral –, procurorul trage concluzia că ziarista şi-a omorât prin sufocare cu o pernă mama, pe care o îmbătase în prealabil (cu un cocktail de lapte şi votcă), şi, ulterior, după ce şi ea s-a îmbătat bine (alcolemia de 2,25 g la mie), s-a sinucis spânzurându-se în baie (cu venele tăiate).

Advertisement

Rezoluţia procurorilor vine să dea dreptate dezvăluirilor făcute în exclusivitate de „ring” care, la vremea respectivă, a arătat că ziarista, iar nu mama acesteia avea alcoolemia mai mare. Practic, aşa cum a arătat „ring”, ziarista sinucigaşă matricidă Cristina Verona ar fi un amestec cât se poate de… exotic: alcool (votcă sau alt tip de alcool „alb”) cu lapte, aşa numitul cocktail… „White russian”. VERDICTUL” criminaliştilor: un DUBLU NUP! Crimă închisă. Şi totuşi vorbim despre un caz rezolvat sau de… o altă dramă plină de enigme? Ziarista matricidă credea că i s-a furat identitatea. A sunat… la 112! Din discuţia cu fosta prietenă psiholog a ziaristei criminale şi sinucigaşe a rezultat, după spusele procurorului, că tânăra Cristina Verona avea mult mai multe probleme… de natură psihică/psihiatrică.

„Fiind audiată numita T.C., aceasta a declarat că o cunoştea pe V.C.M. din anul 2007 şi că, fiind psiholog, la cererea C. s-a întâlnit cu aceasta la data de 29.06.2011”, spune procurorul anchetator Tiberiu Moldovan. „În cadrul discuţiei, C. i-a spus că are unele gânduri ciudate”, detaliind că „uneori i se pare că prietenii ei sunt implicaţi într-o reţea de trafic de droguri şi de artă furată”, iar „alteori îşi dă seama de absurditatea acestei idei”. Din discuţia cu matora-psiholog, procurorul Moldovan spune că, „de asemenea, C. a afirmat că uneori primeşte anumite informaţii pe unele canale de televiziune care sunt create special pentru ea. Una dintre aceste informaţii consta în faptul că cineva i-a furat identitatea”.

De altfel, ziarista, cu puţin timp înainte să moară, a apelat 112 afirmând că „i s-a furat identitatea” şi că a fost „victima unui complot”. Şi un fost iubit al ziaristei, „numitul C.B.B.”, audiat de anchetatori, „a declarat că a avut o relaţie cu C.V.M. până în anul 2008” şi a precizat că aceasta „avea probleme de natură psihică, însă refuza să meargă la psiholog ori la psihiatru”. De ce toţi spun că avea probleme psihice, dar nimeni nu a dus-o la psihiatru, nu ne spune nimeni şi, probabil, nici procurorul – ca şi în cazul Mădălinei Manole – nu a vrut/sau nu a putut să afle.

Iar dacă afla, oricum legea nu-i permitea să pună pe nimeni sub acuzare pentru determinarea unei crime urmate de sinucidere. Şi totuşi, dacă acea fată frumoasă şi extrem de deşteaptă ar fi fost dusă la timp la doctor, probabil că acum trăia. De ce totuşi n-au internat-o într-o clinică? Dacă o făceau la timp, puteau salva două vieţi. Mai citeşte şi: „Crimă închisă” în cartierul Primăverii: şi-a omorât mama şi s-a sinucis! Ipoteză-şoc: Înainte de crimă, Verona şi mama ei au băut… lapte cu votcă „Era o persoană ok. Cristina era o perfecţionistă şi se lucrează mai greu cu astfel de oameni. Cerea mereu 100%.

Ea stătea mai singurică, nu era neapărat un team player.” – Peter Jansen, fost publisher al revistei Sale&Pepe „O cunosc pe Cristina de 20 de ani, de când lucra la Associated Press, ea venind acolo înaintea mea (…) Mi-e greu să cred ce s-a întâmplat, iar circumstanţele morţii sunt şocante. M-a derutat total această vest (…) Era o jurnalistă foarte riguroasă. A făcut Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine în era lui Ceauşescu şi ştia şapte limbi străine – sârbă, italiană, croată, slovacă, franceză şi engleză -, pe care le vorbea foarte bine.” – Alison Mutler, jurnalist Associated Press „Conform raportului medico/legal de autopsie nr. …… moartea numitei P. E.-C. a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă unei asfixii mecanice prin obturarea orificiilor oro-nazale şi comprimare toracică. (…) Examenul toxicologic efectuat pe probe recoltate de la cadavru a relevat o alcoolemie de 0,70 gr %0, fiind negativ pentru celelalte toxine cercetate.” – REZOLUŢIA PROCURORULUI „Conform raportului medico/legal de autopsie nr. ……/2011 moartea numitei V. C. M. a fost violentă şi s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, consecutivă unei asfixii mecanice prin spânzurare. (…)

La necropsie s-au mai constatat plăgi tăiate superficiale la nivelul articulaţiei pumnului stâng, ventral, care s-au putut produce prin acţiunea unui corp tăietor-înţepător (posibil cuţit sau similar) şi care au intervenit în tanatogeneză. (…) Examenul toxicologic efectuat pe probele recoltate de la cadavru a relevat o alcoolemie de 2,25 g %0, fiind negativ pentru celelalte toxine cercetate.” – REZOLUŢIA PROCURORULUI „Fiind audiat numitul V.E. M., fostul soţ al numitei V. C. M., acesta a declarat că a observat la aceasta că în ultimii doi ani a manifestat stări depresive. (…) În convorbirile telefonice din ultimele două săptămâni V.C. M. i-a spus că se simte urmărită de niste maşini cu un dric în spate. Numitul V. M. a mai declarat că mama V.C., i-a spus la telefon că a fost îmbrâncită de către aceasta când a încercat să o oprească să meargă la Poliţie pentru a depune o reclamaţie.” – REZOLUŢIA PROCURORULUI „Fiind audiat numitul C. B. B., acesta a declarat că a avut o relaţie cu V. C. M. până în anul 2008. Acesta a precizat că V. C. M. avea probleme de natură psihică însă refuza să meargă la psiholog ori psihiatru.

Cu câteva luni înainte de deces a ameninţat că îşi va tăia venele, iar cu o săptămână sau două înainte de deces a fost sunat de către mama C. care l-a rugat să o ajute pentru că nu se simte bine şi este depresivă, însă ajutorul, inclusiv cel financiar pentru consulturile psihologice, i-a fost refuzat de către V. C.M.” – REZOLUŢIA PROCURORULUI „Fiind audiată numita T. C., aceasta a declarat că o cunoştea pe V. C. M. din anul 2007 şi că fiind psiholog, la cererea C. s-a întâlnit cu aceasta la data de 29.06.2011. În cadrul discuţiei C. i-a spus că are unele gânduri ciudate detaliind că uneori i se pare că prietenii ei sunt implicaţi într-o reţea de trafic de droguri şi de artă furată, iar alteori îşi dă seama de absurditatea acestei idei. De asemenea C. a afirmat că uneori primeşte anumite informaţii pe unele canale de televiziune care sunt create special pentru ea.

Advertisement

Una dinte aceste informaţii constând în faptul că cineva i-a furat identitatea. În acelaşi context V. C. M. a afirmat că este urmărită de nişte autovehicule pe unde merge. Numita V. C. M. a acceptat iniţial să fie văzută de un medic psihiatru, chiar a fost făcută o programare în acest sens, însă nu s-a mai prezentat la consultaţie.” – REZOLUŢIA PROCURORULUI „Pe acest fond, ţinând seama de starea de tulburare psihică prezentată înainte de deces de către V. C. M., de faptul că din declaraţiile numiţilor D. G. şi V. M. rezultă că aceasta, la ultimele momente când a fost văzută în viaţă, manifesta o stare de agresivitate faţă de mama sa, că din actele dosarului nu rezultă că în locuința respectivă s-ar mai fi aflat vreo altă persoană, rezultă că numita V. C. M. a suprimat prin asfixie mecanică, prin comprimarea căilor respiratorii cu o pernă, viaţa mamei sale P. E.-C., după care s-a spânzurat în baia care deserveşte dormitorul apartamentului.”

REZOLUŢIA PROCURORULUI

„Pentru aceste considerente, în temeiul art. 228 alin. 4 raportat la art. 10 lit. g şi b din C.p.p., D I S P U N: 1. Neînceperea urmăririi penale în cauză faţă de numita V. C. M., sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 174-175 lit c din C.p., întrucât a survenit decesul făptuitoarei; 2. Neînceperea urmăririi penale în cauză cu privire la decesul numitei V. C. M. întrucât decesul acesteia a survenit urmare unui act suicidal şi nu a fost consecinţa vreunei fapte prevăzute de legea penală.” – REZOLUŢIA PROCURORULUI

https://ziarulring.ro/stiri/eveniment/233923/SOCANT-Se-simtea-URMARITA-de-niste-MASINI-CU-UN-DRIC-IN-SPATE-Vezi-toate-dezvaluirile-criminalistilor-despre-ziarista-care-SI-A-OMORAT-MAMA-SI-S-A-SINUCIS-noads

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *