ZiarulRing

19-iul.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Porumbel vândut cu 1,9 milioane de dolari. Ce îl face așa de special?

Un porumbel de curse a fost cumpărat la licitație duminica trecută, iar prețul nu a fost deloc mic.

Avatar

Publicat

pe

Un porumbel de curse a fost cumpărat la licitație duminica trecută, iar prețul nu a fost deloc mic.

New Kim, un porumbel de curse de rasă belgiană, a fost vândut cu 1,9 milioane de dolari unui ofertant chinez, sub pseudonimul Super Duper, stabilind un record mondial după o licitație de două săptămâni care s-a încheiat într-un război de licitație.

„Toată lumea este interesată de porumbeii noștri”, a declarat Pascal Bodengien, șeful federației belgiene a porumbeilor, pentru Associated Press.

Câte păsări au fost scoase la licitație

Recordul deținut anterior a fost stabilit anul trecut, la 1,4 milioane de dolari pentru o pasăre de curse pe nume Armando. Potrivit The Associated Press, persoana care a cumpărat New Kim îl deține și pe Armando și intenționează să mărească familia.

Crescătorul Gaston Van de Wouwer și-a scos la licitație cele 445 de păsări după ce a ales să se retragă la vârsta de 76 de ani. Licitația s-a încheiat cu mult peste 6 milioane de euro (7 milioane de dolari).

Belgienii s-au remarcat mult timp ca fiind cei mai buni crescători, atât datorită experienței lor de generații, cât și densității unei rețele în care mulți crescători pot organiza curse apropiate. Cu toate acestea, nu este un efort pe termen scurt, deoarece devenirea de experți în reproducerea genetică cu amestecarea și împerecherea constantă a păsărilor durează ani, dacă nu chiar decenii. Păsările pot trăi până la 15 ani.

Advertisement

Cursele de porumbei au cunoscut o nouă creștere a interesului în Orientul Mijlociu și Asia. De exemplu, în China, ofertanții cheltuiesc milioane pe păsări belgiene care au fost numite „Pur-rasele cerului” datorită similitudinilor cu curse de cai, inclusiv pariuri.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *