back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
marți, decembrie 24, 2024

Ouă zburate sau lapte de pasăre, desertul copilăriei

Distribuiți

Deliciul copilăriei, care ne readuce în memorie emoÈ›iile pe care le simÈ›eam când stăteam pe lângă aragazul aburind.

Ingrediente

200 g zahăr

4 ouă

2 pliculețe zahăr vanilat

coaja de la o lămâie

1 litru lapte

scorțișoară măcinată ( opțional )

Preparare

Laptele se pune la fiert. AlbuÈ™urile se bat cu 50 g zahăr È™i zahăr vanilat până când se topeÈ™te zahărul. După ce laptele dă în fiert, se pun găluÈ™te de albuÈ™ până se întăresc puÈ›in (se fac ca un pic elastice), apoi se scot È™i se pun într-un castron. Separat, se bat albuÈ™urile cu 150 g zahăr È™i 4-5 linguri de lapte până devine ca o cremă. Se adaugă vanilie, coaja de lămâie È™i restul de lapte. Când s-a îngroÈ™at, se dă deoparte. Se serveÈ™te rece, în castronele, cu găluÈ™te, iar pentru cine preferă, cu puÈ›ină scorÈ›iÈ™oară presărată deasupra.

Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole