Deliciul copilăriei, care ne readuce în memorie emoÈ›iile pe care le simÈ›eam când stăteam pe lângă aragazul aburind.
Ingrediente
200 g zahăr
4 ouă
2 pliculețe zahăr vanilat
coaja de la o lămâie
1 litru lapte
scorțișoară măcinată ( opțional )
Preparare
Laptele se pune la fiert. AlbuÈ™urile se bat cu 50 g zahăr È™i zahăr vanilat până când se topeÈ™te zahărul. După ce laptele dă în fiert, se pun găluÈ™te de albuÈ™ până se întăresc puÈ›in (se fac ca un pic elastice), apoi se scot È™i se pun într-un castron. Separat, se bat albuÈ™urile cu 150 g zahăr È™i 4-5 linguri de lapte până devine ca o cremă. Se adaugă vanilie, coaja de lămâie È™i restul de lapte. Când s-a îngroÈ™at, se dă deoparte. Se serveÈ™te rece, în castronele, cu găluÈ™te, iar pentru cine preferă, cu puÈ›ină scorÈ›iÈ™oară presărată deasupra.
Poftă bună!