Suntem în plin sezon estival şi ne dorim un bronz de invidiat. În afară de expunerea la soare, este foarte important să aveţi o dietă echilibrată care să conţină multe alimente bronzante. Indiferent de culoarea pielii şi de cât timp ar trebui să staţi la soare, amintiţi-vă că apa este cel mai important element atât pentru hidratare, cât şi pentru estomparea celulitei pe care o urâţi atât de mult.
Nutriţionista Marie Vrânceanu vă recomandă şi alimentele bogate în vitamina A.
„Culoarea alimentelor vă ajută să le alegeţi pe cele care vă bronzează. Conţinutul de vitamina A stimulează producerea de melanină responsabilă de culoarea de invidiat a pielii voastre. Deci secretul constă în a integra în dieta voastră alimente bogate în caroten, cum ar fi: morcovi, cireşe, caise, piersici, ardei graşi, pepene verde şi cel galben”, a declarat specialista pentru ziarul „ring”.
Meniu pentru un bronz perfect
Iată un exemplu de dietă recomandată de Marie Vrânceanu:
Ziua 1
Mic dejun: un iaurt natural 2% grăsime şi 100 g fructe proaspete Ora 11: 200 g căpşuni
Prânz: supă sau ciorbă de legume, 300 g gogoşari la grătar sau copţi, asezonaţi cu puţin ulei de măsline (o linguriţă) şi oţet. Ora 16: un iaurt, 2 caise
Cină: 150 g carne la grătar (vită, pui sau porc -muşchi) şi 150 g morcovi daţi pe răzătoarea mare, condimentaţi după gust
Ziua 2
Mic dejun: 150 ml de lapte, 2 rondele din orez expandat (galetă) cu ciocolată, cafea sau ceai Ora 11: un suc de fructe obţinut în casă sau o felie de pepene galben sau trei caise
Prânz: orez cu legume (60 g orez cântărit crud) şi o felie pepene galben Ora 16: o galetă, o felie de şuncă presată şi un morcov
Cină: o salată mixtă, un ou fiert
Ziua 3
Mic dejun: un iaurt natural şi 3 caise Ora 11: o piersică, un iaurt
Prânz: supă sau ciorbă de legume – o porţie Ora 16: o galetă, o felie de şuncă presată sau pastramă slabă, cotlet, un morcov
Cină: o salată cu roşii, salată verde, castraveţi, morcov ras şi o cutie de ton natural, condimentate după gust
Ziua 4
Mic dejun: un pahar cu lapte, o galetă cu ciocolată Ora 11: suc de morcovi, 2 caise sau o piersică
Prânz: salată de crudităţi (roşii, salată verde, morcov ras) cu ton Ora 16: o galetă, o felie de şuncă sau pastramă slabă, un morcov
Cină: 200 g legume mixte la grătar (ardei, dovlecei, vinete), o galetă, salată de fructe (o cupă normală)
Ziua 5
Mic dejun: un iaurt, o felie pepene galben Ora 11: un morcov
Prânz: supă de linte Ora 16: 2 piersici, caise sau alt fruct de sezon
Cină: 200 g fasole păstăi fierte, condimentate după gust
Ziua 6
Mic dejun: un pahar cu lapte sau un iaurt, o galetă cu ciocolată Ora 11: 2 caise, o piersică, o felie pepene galben
Prânz: omletă din două ouă cu 200 g de spanac fiert (frittata cu spanac) Ora 16: o piersică
Cina: peşte la grătar, fiert sau la cuptor cu 200 g morcov fiert
Ziua 7
Mic dejun: un iaurt, o galetă, 2 caise Ora 11: suc de morcovi
Prânz: supă de linte Ora 16: 2 piersici mici sau una mare
Cină: 150 g carne slabă la grătar, 2 morcovi raşi şi condimentaţi după gust 28 de zile durează ciclul de regenerare a pielii, după cum susţin dermatologii.