ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Michael Jackson Estate a câștigat apelul procesului împotriva HBO

Avatar

Publicat

pe

Moșia Jackson a dat în judecată HBO pentru 100 de milioane de dolari, susținând că documentarul “Părăsind Neverland” a încălcat o clauză veche de 27 de ani de non-discreditare dintr-un video al unui concert din 1992.

Un tribunal de apel a dat câștig de cauză, la începutul acestei săptămâni, moștenitorilor lui Michael Jackson în bătălia asupra documentarului HBO din 2019 „Părăsind Neverland”, care l-a acuzat pe regretatul cântăreț că a abuzat sexual de doi băieți.

Moșia Jackson a dat în judecată HBO pentru 100 de milioane de dolari, susținând că documentarul a încălcat o clauză de 27 de ani de non-discreditare dintr-un concert din 1992 din turneul „Dangerous”. HBO a susținut că clauza este irelevantă pentru actuala dispută și acuză moșia Jackson că a căutat să reducă la tăcere victimele abuzurilor sexuale.

Anul trecut, o instanță inferioară a admis moțiunea moșiei de a lua litigiul la arbitraj, conform prevederilor contractului. HBO a făcut recurs, dar acum un complet de trei judecători al Curții de Apel 9 a confirmat hotărârea instanței inferioare. Judecătorii au recunoscut că procesul poate fi „frivol”, așa cum a susținut HBO, dar au spus că vă reveni unui arbitru să facă apelul.

Jackson Estate, acuzat de manevră publicitară 

HBO a încercat să evite arbitrajul, spunând că rețeaua nu intenționase niciodată să-i acorde lui Jackson și moștenitorilor săi un veto asupra a ceea ce rețeaua ar putea vreodată să spună despre el. Avocatul rețelei, Theodore Boutrous, a susținut, de asemenea, că contractul din 1992 expirase efectiv odată ce fiecare parte și-a îndeplinit obligațiile. Acesta i-a acuzat pe moștenitorii lui Jackson că au făcut totul ca o ”manevră publicitară”.

Advertisement

Wade Robson & Jimmy Safechuck / Sursa foto: Facebook

Completul, format din trei judecători, a respins acest argument: „O clauză de arbitraj poate încă lega părțile, chiar dacă părțile au executat integral contractul în urmă cu ani în urmă”, a fost decizia judecătorilor. 

“Părăsind Neverland” prezintă povestea a doi băieți, Jimmy Safechuck  și Wade Robson, care pretind că au fost abuzați sexual de către Michael Jackson când erau mici. Documentarul alternează între mărturiile emoționante ale celor doi și declarațiile părinților care erau fascinați de stilul de viață al megastar-ului. 

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *