Un profesor de la Universitatea din București a fost acuzat de hărțuirea unor studente, exact pe modelul „Me Too”, însă declarațiile studentelor nu au fost date așa cum s-a întâmplat în cazurile din celelalte țări, ci au fost prezentate de o echipă de jurnaliști cazuri fără nume reale și declarații fără probe, doar pentru a semăna situația cu fenomenul „Me Too”. Lectorul universitar Horea Bădău a fost acuzat în mass-media de hărțuirea unor studente cărora le-ar fi scris poezii de dragoste și le-ar fi cerut să-l țină de mână când se plimbă prin parc.
Profesorul este titularul unui post pe care l-a obținut prin concurs la Facultatea de Jurnalism a Universității din București, dar de trei ani e plecat în Franța, unde a obținut, tot prin concurs, un post de conferențiar universitar, la o universitate. Scandalul de hărțuire a studentelor a pornit, de fapt, în anul 2004, când fostul lui student, celebrul blogger Zoso, a scris primele articole despre profesorul care „vâna” fetele frumoase de la cursuri. Însă Horea Bădău nu e un profesor obișnuit, ci un „pionier” al comunicării online în România care s-a ocupat inclusiv de campaniile electorale pentru PSD și Victor Ponta. În scandalul actual, profesorul a încercat să se apere, dar nu i-a dat această șansă nici măcar comisia de etică a universității. Acum se pregătește să dea pe toată lumea în judecată, cu probele pe care le are în apărarea lui, dar până la instanță e posibil să piardă ambele posturi din universități, atât din România, cât și din Franța.
Fenomenul „Me Too” (Și Eu) este o mișcare internațională împotriva hărțuirii și violenței sexuale care a-nceput în octombrie 2017. Au fost vizați de acuzații din partea femeilor actori, regizori sau politicieni celebri, doar pe baza declarațiilor celor care susțin că le-au fost victime, acestea fiind luate în considerare chiar și fără existența probelor.
Citește articolul integral aici.