ZiarulRing

15-sept.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

„Me Too”, varianta de la Universitatea București, dar e numai o copie fake a fenomenului internațional. Profesor acuzat de hărțuirea unor studente

Avatar

Publicat

pe

Un profesor de la Universitatea din București a fost acuzat de hărțuirea unor studente, exact pe modelul „Me Too”, însă declarațiile studentelor nu au fost date așa cum s-a întâmplat în cazurile din celelalte țări, ci au fost prezentate de o echipă de jurnaliști cazuri fără nume reale și declarații fără probe, doar pentru a semăna situația cu fenomenul „Me Too”. Lectorul universitar Horea Bădău a fost acuzat în mass-media de hărțuirea unor studente cărora le-ar fi scris poezii de dragoste și le-ar fi cerut să-l țină de mână când se plimbă prin parc.

Profesorul este titularul unui post pe care l-a obținut prin concurs la Facultatea de Jurnalism a Universității din București, dar de trei ani e plecat în Franța, unde a obținut, tot prin concurs, un post de conferențiar universitar, la o universitate. Scandalul de hărțuire a studentelor a pornit, de fapt, în anul 2004, când fostul lui student, celebrul blogger Zoso, a scris primele articole despre profesorul care „vâna” fetele frumoase de la cursuri. Însă Horea Bădău nu e un profesor obișnuit, ci un „pionier” al comunicării online în România care s-a ocupat inclusiv de campaniile electorale pentru PSD și Victor Ponta. În scandalul actual, profesorul a încercat să se apere, dar nu i-a dat această șansă nici măcar comisia de etică a universității. Acum se pregătește să dea pe toată lumea în judecată, cu probele pe care le are în apărarea lui, dar până la instanță e posibil să piardă ambele posturi din universități, atât din România, cât și din Franța. 

Fenomenul „Me Too” (Și Eu) este o mișcare internațională împotriva hărțuirii și violenței sexuale care a-nceput în octombrie 2017. Au fost vizați de acuzații din partea femeilor actori, regizori sau politicieni celebri, doar pe baza declarațiilor celor care susțin că le-au fost victime, acestea fiind luate în considerare chiar și fără existența probelor.

Citește articolul integral aici.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *