ZiarulRing

22-apr.2024

ULTIMA ORĂ

NECENZURAT

Locul din România în care se mută cei mai mulți străini. A bătut orice record deși e la țară

Avatar

Publicat

pe

Un loc din România a devenit celebru după ce numeroși străini au ales să se mute aici. Vorbim despre o comună din mediul rural.

Un loc din România a devenit preferatul străinilor. O mulțime de oameni din țări precum Olanda sau Belgia au ales să se mute aici. Ce are atât de special și care e motivul?

Locul din România în care se mută cei mai mulți străini

Locul din România care a bătut orice record în mediul rural este comuna Ciugud din Alba. Aici s-au făcut investiții masive în ultimii ani, iar rezultatele se văd într-un mod cât se poate de clar.

Aceasta este prima comună din România care are drumuri agricole asfaltate. Tot aici se regăsesc piste de biciclete, dar și internet wireless în spațiile publice. Interesant este și modul în care este asigurat iluminatul public.

Există o eoliană aici, o școală smart, iar plata taxelor și a impozitelor se poate face online. Totodată, mașinile electrice se bucură de o stație de încărcare inteligentă. De vină sunt autoritățile locale.

Advertisement

Acestea au vrut să implementeze conceptul de ”smart Village” și se pare că acest lucru le-a și ieșit. Astfel, această comună din România atrage atât români din diferite colțuri, cât și străini.

Locul a devenit extrem de atractiv în ultimii ani

Unde se află acest loc din România? La doar 10 kilometri de Alba Iulia. Iar fondurile europene au contribuit masiv la dezvoltarea sa. Primarul din Ciugud este extrem de mulțumit de ceea ce a realizat.

El spune că era nevoie de o schimbare și a dorit acest lucru încă de la început. Iată că rezultatele nu au încetat să apară. Nu doar că societatea s-a dezvoltat, dar o mulțime de oameni au devenit atrași de acest loc din România.

Gheorghe Damian spune că și străinii s-au îndrăgostit iremediabil de această comună. Astfel, italieni, olandezi, belgieni, dar și nemți au decis să înceapă o viață nouă mutându-se aici. La rândul lor, mulți români au ales liniștea din această zonă.

Trebuie menționat faptul că în acest loc există și o zonă industrială. Aceasta aduce o mulțime de beneficii importante când vine vorba de bugetul comunei. De asemenea, mai bine de 30 de investitori au decis să cumpere sau să concesioneze terenuri în zonă.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *