ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Incredibil! Dacă este așa, înseamnă că Gyuri Pascu a murit cu zile. Află ce spune un legist despre posibila cauză‚ a decesului

Avatar

Publicat

pe

Trupul lui ioan gyuri pascu a fost dus în această dimineață la institutul național de medicină legală „mina minovici”, urmând ca mâine-dimineață să fie făcută autopsia.

„este la noi, dar nu se va face autopsia astăzi, pentru că a fost luat de dimineață, la prima oră, și nu are 24 de ore. Nouă la birou nu ne-au parvenit încă documentele, mâine-dimineață le vom avea, inclusiv buletinul dumnealui. Medicul legist a considerat că este caz medico-legal, probabil nu avea cauză de deces și l-a ridicat. Și vârsta, și faptul că este persoană publică. Mâine va avea loc autopsia”, a declarat, pentru mediafax, marian iliescu, de la institutul național de medicină legală „mina minovici”. Ioan gyuri pascu a murit, azi-dimineață, la vârsta de 55 de ani, în urma unui posibil infarct, dar legiștii suspectează și alte posibile cauze ale morții. Numai în urma autopsiei și al raportului legiștilor ar putea rezulta… „verdictul” medico-legal corect.

„cam asta este suspiciunea rezonabilă”

Dr. Gheorghe alexandrescu, un cunoscut legist, în exclusivitate pentru ziarulring.ro, a declarat: „dacă familia nu protesta, ar fi fost pe muchie. E moarte cu aspect subit, dar are și antecedentele recente – un traumatism la picior. Ați văzut că, la un post de televiziune, chiar spunea un prieten de-al muzicianului decedat că artistul ar fi fost la pește acum vreo 10-14 zile, undeva în zona buzău, și ar fi căzut pe mal, de pe o stâncă, și s-ar fi lovit. Se pare că-l durea foarte rău. Åži el făcea și acupunctură. Asta s-a spus în media. Avea acel infarct din 2010, dar se zice că n-ar fi fost probleme pe linia asta. Se pare că i s-ar fi făcut și un eco-dopler la picior și nici acolo n-ar fi fost probleme. Mai avea și diabet. Dar e posibil ca din cauza acelui traumatism, că-l durea foarte rău, la ultimul concert se zice că ar fi stat pe scaun din cauza durerii la picior… Poate familia a avut suspiciuni, poate și legistul care a mers la caz. Åži a zis să nu fie cumva de la traumatism și să fi făcut în final un cheag la venele de la picior și să facă un tromboembolism. Cam asta este suspiciunea care poate fi rezonabilă la un astfel de traumatism. Åži, dacă este așa, înseamnă că giuri pascu a murit cu zile. Pentru că trebuia să fie internat, tratat, știind că este și cu inima, și cu diabetul. Dar el n-a cerut. Dar familia nu trebuia să-l lase”.

„trebuia să fi insistat să stea în spital”

Întrebând dacă ar putea să fie o culpă medicală sau altă posibilă cauză penală, legistul spune: „nu neapărat. Vina putea să fie și a lui. Dar fiind moartea bruscă și putând să aibă și cauză neviolentă, adică infarctul, sau violentă, cu punct de plecare de la un cheag de la traumatism, putea să facă orice. Deci, și dacă este cauză patologică, vorbim tot de caz medico-legal, dar și dacă vorbim de traumatism ca și cauză, iar ar fi caz medico-legal. Nu trebuie să ne grăbim vorbind de o culpă medicală, pentru că nici nu poți să-l obligi pe bolnav dacă el nu vrea să se interneze. El trebuia în perioada asta să fi insistat să fi stat în spital, pentru că știa că are o mulțime de tare. Dar a zis că trece. Că așa este omul…”

Autopsia va face lumină

Analizând toate ipotezele de lucru, dr. Alexandrescu spune că doar după autopsie se poate da un „verdict” și se poate spune care a fost cauza reală a morții subite a îndrăgitului actor și cântăreț. Legistul spune: „probabil că nu era o fractură, că altfel, n-ar mai fi mers, dar, acolo, local, putea să se dezvolte o problemă. Åži să facă un cheag în plămâni. Un trombembolism pulmonar. Asta ar fi o posibilitate. O infecție probabil că s-ar fi văzut, în cazul unei septicemii. Åži nu mergea chiar așa pe picioare. Doar așa să spui că a fost o coincidență acest traumatism și a cedat și cordul. Numai după ce se va face autopsia vom afla”.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *