ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Intervenţia chirurgicală suferită de actorul Alexandru Arşinel a născut un imens scandal în rândul bolnavilor.

Intervenţia chirurgicală suferită de actorul Alexandru Arşinel a născut un imens scandal în rândul bolnavilor.

Avatar

Publicat

pe

Intervenţia chirurgicală suferită de actorul Alexandru Arşinel a născut un imens scandal în rândul bolnavilor. Emanuel Ungureanu, şeful Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta”, care se ocupă de zeci de copii şi tineri ce fac dializă, reacţionează dur.

Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie critică „tratamentul preferenţial” de care a avut parte actorul Alexandru Arşinel. „Vă scriu în calitate de asistent social care se ocupă de 13 ani de îngrijirea a peste 70 de copii şi tineri care suferă de insuficienţă renală cronică, tratată prin hemodializă, dializă peritoneală şi transplant renal. Dumneavoastră aţi primit un rinichi la trei zile după ce aţi solicitat un transplant pentru că sunteţi vedetă, iar profesorul Lucan a decis că viaţa dumneavoastră este mai preţioasă decât a altora. Dacă aş fi părintele unuia dintre zecile de tineri cu insuficienţă renală cronică ce merg de trei ori pe săptămână cu Salvarea la un centru de dializă şi stau, ţintuiţi de un pat, conectaţi la un aparat timp de patru ore chinuitoare, v-aş întreba: de ce credeţi că viaţa copilului meu, care are 21 de ani şi face dializă de opt ani, este mai puţin importantă decât viaţa unui om de 70 de ani care nu a făcut nici măcar o zi de dializă?”, a punctat Emanuel Ungureanu.
„Nu este hotărârea mea”

Contactat de „ring”, Alexandru Arşinel s-a declarat dezamăgit de situaţia creată în jurul tragediei prin care trece. „Nu este hotărârea mea. Pentru a vă lămuri în acest sens, ar trebui să-l sunaţi pe dl profesor Lucan sau pe şeful comisiei de transplant de aici de la Cluj, cei care au hotărât să mă cheme. Ţine de compatibilitate, de starea pacientului şi astfel se iau hotărârile. Eu acum aud prima dată un asemenea lucru şi sunt blocat. M-aş fi mirat să nu apară şi răutăţi. O răutate de genul ăsta mi s-a spus şi de la Bucureşti că ar fi apărut pe un blog din partea unui coleg, un actoraş care apare în ce nu ştiu formulă de spectacol de la o televiziune şi care spunea că se bucura de situaţia mea de sănătate în ideea că, în sfârşit, poate să mai vină un alt actor în locul meu. Răutăţi inerente, care aparţin, uneori, acestui popor… Dacă aţi discuta cu dl doctor Lucan, cred că v-aţi lămuri despre cine este acest domn Ungureanu. A fost o şansă. Poate că Dumnezeu a vrut să mi-o trimită. N-aş dezvolta foarte mult, pentru că efectiv intru într-o stare de depresie şi încep să mă gândesc că-mi pare rău că m-am născut în ţara asta”, a spus Alexandru Arşinel.

Tratament preferenţial din partea profesorului Lucan

Aflat încă pe patul de spital, Alexandru Arşinel ne-a mărturisit că se simte bine, urmând să facă un tratament de diminuare a imunităţii pentru ca organul respectiv să nu fie agresat şi respins de anticorpi. În plus, actorul se bucură de o atenţie specială: „Profesorul Lucan vine şi mă pansează personal. Este extraordinar. Soţia lui mi-a trimis astăzi ciorbă de perişoare. Sunt nişte oameni extraordinari. Îmi fac o convalescenţă de aproape că nu-mi dau seama că sunt totuşi într-un spital”, a mărturisit Arşinel.

Alexandru Arşinel şi-a amânat un turneu în Canada, unde trebuia să plece în această săptămână împreună cu Stela Popescu pentru a susţine mai multe evenimente.

„Eu cred că, dacă aveaţi 70 de ani şi nu eraţi un VIP, nu aţi fi primit acel rinichi”.– EMANUEL UNGUREANU (Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie)

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *