ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

INCREDIBIL! Află al cui NUME apare pe CRUCEA Mărioarei Murărescu (FOTO)

Avatar

Publicat

pe

La Cimitirul Cernica, mormântul Marioarei Murărescu a fost curăţat de zecile de coroane depuse de oficialităţi, familie şi prieteni, iar pe crucea din lemn a rămas legată doar panglica tricoloră de la coroana trimisă de preşedintele Traian Băsescu, cel care, pe 14 aprilie 2009, o decora pe realizatoarea TVR cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler.

Contactat de „ring”, Petre Murărescu susţine că alegerea nu-i aparţine, ci „oamenii care se ocupă de cimitir au legat de cruce acea panglică de la preşedinte”. Întrebat despre înlocuirea crucii de lemn cu una din marmură, fiul realizatoarei TV aşteaptă împlinirea unui an: „Momentan nu avem voie să facem ceva, după aceea vom vedea, n-am stabilit exact. Pentru mine, sufleteşte este un lucru greu de făcut”.

Fiul îi îndeplineşte ultima dorinţă

Anul acesta, în luna când Marioara Murărescu îşi sărbătorea ziua de naştere, fiul realizatoarei emisiunii „Tezaur folcloric” îi va îndeplini dorinţa lăsată cu limbă de moarte. Petre Murărescu va organiza în octombrie un spectacol in memoriam, urmând ca, din 2015, evenimentul să se transforme în Festivalul „Marioara Murărescu”. Artiştii lansaţi şi promovaţi la „Tezaur folcloric” au fost deja contactaţi de Petre Murărescu şi au confirmat că vor veni la spectacol. „Deocamdată nu va fi festival, va rămâne dată de festival, momentan va fi primul spectacol in memoriam. Încă n-am stabilit detaliile spectacolului, clar este doar că va avea loc la Sala Palatului. Luna aceasta încercăm să punem totul la punct, vrem să demarăm cât mai repede pentru că se apropie octombrie”, a declarat, pentru „ring”, Petre Murărescu.

TVR a amânat evenimentul în ultima clipă

În urmă cu un an, optimistă după mai multe intervenţii chirurgicale, Marioara Murărescu mărturisea, pentru „ring”, că pregăteşte în toamnă un spectacol aniversar la Sala Palatului. Starea vedetei s-a agravat însă şi i-a fost imposibil să mai urce pe scenă, iar TVR a amânat evenimentul. Pe 30 ianuarie 2014, la 66 de ani, Marioara Murărescu s-a stins la spitalul „Dr. Agrippa Ionescu”, din Baloteşti, Ilfov, în urma unei aprinderi la plămâni. Priveghiul a avut loc la TVR şi pe 4 februarie a fost înmormântată cu onoruri militare la Cimitirul Cernica.

1978 e anul în care Marioara Murărescu a lansat „Tezaur folcloric” la TVR.

„Eu nu dau înţelepciunea unui om de la ţară pe aceea a unui orăşean parvenit. Eu mă consider privilegiată că am cunoscut această lume şi îi plâng pe aceia care nu au avut ocazia sau nu au vrut să o cunoască.”, MARIOARA MURĂRESCU

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *