ZiarulRing

19-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Generalul Chelaru, AVERTISMENT ȘOCANT în criza imigranţilor: Să n-ajungă România un LAGĂR de CONCENTRARE

Criza imigranţilor încinge spiritele. Celebrul sirian Omar Hayssam, condamnat la ani grei pentru terorism, aruncă bomba din închisoare spunând că România se va confrunta cu un val uriaş de imigranţi.

Avatar

Publicat

pe

Criza imigranţilor încinge spiritele. Celebrul sirian Omar Hayssam, condamnat la ani grei pentru terorism, aruncă bomba din închisoare spunând că România se va confrunta cu un val uriaş de imigranţi. Afirmaţiile năucitoare marca „Hayssam” primesc un răspuns pe măsură din partea generalului Mircea Chelaru.

Un răspuns- avertisment. Sirianul Omar Hayssam, condamnat pentru terorism în dosarul „Răpirea jurnaliştilor români în Irak”, scrie, din penitenciar, pe Facebook, că în următoarele şase luni România se va confrunta cu „un val de refugiaţi” de apropae jumătate de milion de oameni, într-un ritm de peste 3.000 de persoane pe zi, pentru care trebuie asigurate cazare, hrană şi condiţii decente.

Într-o postare pe Facebook, sirianul Omar Hayssam îi răspunde, din penitenciar, consilierului prezidenţial Leonard Orban, care spunea că, în total, în România vor ajunge puţin peste 1.700 de refugiaţi, însă ei vor sosi treptat în cele şase centre de primire disponibile şi vor fi verificaţi.

„Nu vreau să contrazic un oficial al statului român numai de dragul de a mă băga în seamă…, dar sunt totuşi un om alfabetizat, cu foarte mult timp la dispoziţie şi cu un minim acces la informaţie… Lucrurile sunt mult mai serioase, problemele mult mai grave şi sarcina rezolvării lor mult mai delicată decât apare în percepţia şi mesajul unor înalţi demnitari din patria noastră. Considerând fluxul de migranţi din ţări precum Serbia şi Ungaria, în opinia mea, România se va confrunta cu un val de refugiaţi de peste 3.000 de persoane pe zi, în următoarele şase luni. Evenimentele din Orientul mai mult sau mai puţin apropiat şi situaţia dintr-o sumă de spaţii vecine celui european implică o panică acută în rândul populaţiei şi mişcări spectaculoase a mari mase de oameni. Europa Occidentală se va preocupa de administrarea crizei refugiaţilor în parametri existenţi şi va soma ţări de graniţă ale Uniunii, ca România, să-şi asume excedentul de migranţi pe speze proprii”, afirmă el.

Conform acestuia, problemele pe care le ridică un flux crescând de imigranţi sunt de ordin legal, poliţienesc, administrativ, sanitar, politic, iar pentru un stat care „depune eforturi substanţiale de aderare la Spaţiul Schengen”, problemele de natură militar-poliţienească, de prevenire a unor riscuri şi de menţinere a siguranţei locale şi unionale nu sunt uşoare şi nici binevenite.

Omar Hayssam spune că trebuie găsite soluţii la problemele administrative.

Advertisement

„3.000 de oameni pe zi înmulţit cu 30, înmulţit cu 6 înseamnă peste jumătate de milion de refugiaţi. Ei vor trebui cazaţi, hrăniţi şi vor necesita asistenţă medicală şi socială. Legali sau nu, refugiaţii sunt oameni care merită un tratament uman. Ei trebuie să mănânce şi au nevoie de condiţii decente de viaţă, chiar si în acest tranzit forţat. Deşi nu m-aş grăbi să folosesc cuvântul «tranzit»… Cred că mulţi refugiaţi nu vor putea fi fizic repatriaţi, iar dacă accesul lor nu va fi permis în ţările mai la vest de România, şederea lor aici se va cere îndelungată. Nu spun că e bine sau e rău, spun doar că forţa majoră ne va obliga să găzduim un număr însemnat de emigranţi”, mai spune Hayssam, susţinând că ministerele Agriculturii şi Sănătăţii ar trebui să redacteze studii de impact pentru varianta „nu tocmai optimistă”.

El mai spune că România are, teoretic, un deficit de populaţie şi unul de forţă de muncă, iar, pe termen mediu, o parte din masa de imigranţi ar putea fi asimilată, însă nu ştie dacă statul român va primi fonduri suficiente de la partenerii europeni şi de la Înaltul Comisariat ONU pentru refugiaţi pentru a asigura subzistenţa populaţiei excedentare.

„În modesta mea opinie, ar trebui înfiinţată o entitate juridică specială, prezidată de un oficial român cu reputaţie solidă. Un ministru, un demnitar cu vechi state de serviciu, o personalitate. Acest oficial ar trebui secondat de o sumă de vicepreşedinţi reprezentând comunităţi de rezidenţi, etnii şi naţionalităţi legate tradiţional de emigranţi, oameni din ambasade, personalităţi arabe locale (mă gândesc aici la persoane unanim apreciate ca Raed Arafat)”, afirmă Hayssam, devenit, din puşcărie, strateg al crizei imigranţilor.

”Este semnalul începerii celui de-al Treilea Război Mondial”

Ipotezei de lucru lansate de ”strategul cu cătuşe” Hayssam, din spatele gratiilor, îi răspunde cu o contraipoteză un strateg adevărat, generalul Mircea Chelaru, fostul şef al Marelui Stat-Major al Armatei în mandatul lui Emil Constantinescu. În exclusivitate pentru „ring”, gen. Chelaru spune: ”Suntem în plin război mondial. Acesta, de fapt, este semnalul începerii celui de-al treilea război mondial, războiul mondial al distrugerii identitarea a europei. Iar acest război mondial începe cu consecinţe, nu cu fapte distructive. (…) Orice declaraţie de tipul celei făcute de Hayssam, pregăteşte adevăratul scenariu al timpului care vine, scenariu prin care se atenţiona acum vreo 10-15 ani că începe procesul de islamizare şi al Europei. Este forma mascată, disimulată, a unui deal mai vechi al unor năstruşnici ai scenariilor din umbră”.

”La un milion de imigranţi nu mai ai ce face”

Răspunzându-i în continuare lui Hayssam, dar şi altora care gândesc ca el, generalul Chelaru avertizează că România riscă să devină un lagăr de concentrare, fapt cu care el nu este de acord şi nici alţii nu ar trebui să fie.

Advertisement

”România, ţara edenică, este primitoare pentru cei care au nevoie de adăpost, hrană şi sprijin pentru întreţinerea vieţii, dar numai pentru cei care ştiu să ne respecte şi să ne cinstească. Nu sunt pentru a face din România un lagăr de concentrare a emigranţilor fără ţară. Cine a distrus ceea ce s-a întâmplat în acestă lume să suporte consecinţele. Dacă vrem să fim solidari cu cei care sunt vinovaţi cu ceea ce s-a întâmplat în lume, este o problemă de opţiune politică, dar, din punct de vedere al securităţii existenţiale a românilor, este un gest criminal şi sinucigaş. A-i primi aici, acum pe aceşţi imigranţi, care vin cu miile, cu sutele de mii, ar trebui să reinstituim lagărele de concentrare. Pentru că oriune i-ai pune trebuie să faci lagăre de concentrare. Chiar dacă se cheamă zone de campare, de primire refugiaţi, sunt lagărele pentru aceşti refugiaţi. Şi, la început, vor fi 1700, şi peste un an vor fi 17.000 şi peste încă cinci ani, corespunzător procedurilor standard, o să fie un milion. Or, la un milion de oameni, de imigranţi, nu mai ai ce face”, afirmă generalul Chelaru, care conchide pe un ton cât se poate de ferm, de răspicat: ”Europa creştină este o valoare a umanităţii europene şi cine o atacă prin această formă nu este doar un antieuropean, este un criminal planificat, un asasin mondial planificat”.

”Să se iniţieze un grup expert de lucru”

Despre modul cum ar putea fi gestionată această criză a imigranţilor, generalul Mircea Chelaru spune: ”Mesajul meu este următorul: să se iniţieze un grup expert de lucru, care să pună soluţiile în mâna CSAT, a preşedintelui, a primului-ministru şi a celor de resort care se ocupă de aşa ceva, în termenul cel mai scurt, ţinând cont nu de hachiţele europenilor care au eşuat, ci de necesităţile securităţii naţionale. Altfel, toate ţaţele politice să se ducă în faţa porţii lor să-şi mănâncele seminţele în poala lor şi să nu mai iasă să scuipe umorile lor lipsite de fundament şi de argumente pe toate televiziunile. Fac prin intermediul ziarului «ring» un apel pentru necesitatea trezirii, a conştientizării responsabile a câinelui de pază a democraţiei adevărate: a televiziunilor, a mass-media. N-aş vrea ca, din câine de pază al democraţiei, media românească, în special presa, să ajungă căţeaua turbată care-i muşcă pe români. În încheiere, vreau, prin intermediul ziarului «ring», să-i rog pe politicieni să înveţe să iubească naţiunea română.Treziţi-vă! Şi, dacă nu aţi iubit-o, învăţaţi măcat acum că trebuie să iubiţi naţiunea pe care o reprezentaţi!”

Criza imigranţilor va fi discutată în CSAT Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, în şedinţa de guvern, că a discutat cu preşedintele Klaus Ioahnnis despre criza imigranţilor, iar CSAT va dezbate în şedinţă criza majoră care a pus stăpânire pe Europa.

„Am discutat cu preşedintele României şi cu vicepremierul, o să avem o dezbatere în CSAT cu problema numărul unu a Europei, gestionarea crizei umanitare a imigranţilor. Vreau să le spun românilor că nu e niciun fel de panică, noi facem ceea ce depinde de noi. Şi vreau să mai spun că nu e deloc momentul pentru discursuri populiste, demagogice”, a declarat premierul.

„Problema noastră nu este asta, problema noastră este că unii politicieni, din populism sau pentru că nu-i mai băgaţi dumneavoastră în seamă, fac tot felul de declaraţii aberante. Să nu primim musulmani că sunt toţi terorişti, ceea ce o aberaţie, ştie orice om normal, şi că trebuie să închidem graniţele, să nu primim pe nimeni. Serios? Dar când românii au mers în Europa, ne-a plăcut. Cum adică să închidem graniţele? Trebuie să mergem într-o politică europeană”, a mai afirmat, ieri, Victor Ponta.

Prin afirmaţiile sale tranşante, premierul Ponta, într-un fel, îl pune la punct pe fostul preşedinte Traian Băsescu (acum un simplu pensionar, mai nou, inculpat) care a declarat, marţi seară, că România ar trebui să refuze să primească refugiaţi, precizând că „nu este problema noastră” şi că ştie „ce frumos este să mintă UE” atunci când spune că aceştia vor fi cazaţi doar doi ani şi adăugând că Europa primeşte acum „lecţia propriei nesăbuinţe”.

Advertisement

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi seară, într-o intervenţie telefonică la B1 TV, că România nu poate fi obligată să primească imigranţi, iar ideea că aceştia vor fi cazaţi doar doi ani pe teritoriul României este o minciună, deoarece ei nu vor mai pleca şi îşi vor aduce şi „numeroasele familii”, fostul şef al statului lansând critici foarte dure la adresa UE. Cine are dreptate şi cine va acţiona cel mai înţelept în acestă criză a imigranţilor, o criză fără precedent şi, se pare, cu bătaie lungă, rămâne… de văzut.

”Europa creştină este o valoare a umanităţii europene şi cine o atacă prin această formă nu este doar un antieuropean, este un criminal planificat, un asasin mondial planificat.”, Gral.(r) Mircea Chelaru, fost şef al Marelui Stat-Major al Armatei

”Pentru că că vorbim de al treilea război mondial, eu văd sfârşitul fără niciun câştigător. În mod uimitor, şi grav, şi tragic, vor pierde doar popoarele. Se vor îmbogăţi pe mai departe hoţii, bandiţii şi huliganii, iar cei care vor fi băgaţi ca feţe de prim-plan vor fi sacrificaţi: politicieni, guvernanţi, militari. Asta este situaţia, aşa a fost dintotdeauna, dar acum într-o formă rafinată, a metalimbajului, şi nu prin acţiuni de tip război hibrid, ci prin acţiuni de tip politică hibridă.”, Gral.(r) Mircea Chelaru, fost şef al Marelui Stat-Major al Armatei

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *