ZiarulRing

26-feb.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

„Este MULT MAI FEROCE decât Rîmaru”. Vezi despre cine spune asta criminalistul Butoi

Avatar

Publicat

pe

Criminaliştii sunt de părere că Nicolae Vlad, care a fost condamnat, la începutul acestei săptămâni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la închisoare pe viaţă pentru uciderea a trei femei, este un ucigaş mai feroce decât Rîmaru.

Nicolae Vlad a primit sentinţa de la judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Aceştia l-au condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea japonezei Yurika Masuno, în vârstă de doar 20 de ani, dar şi pentru alte două crime. Vlad a mai primit pedepse de 18 ani de închisoare pentru tâlhărie, 13 ani pentru lipsire de libertate, 10 ani pentru viol, opt ani pentru violare de domiciliu şi un an pentru ultraj, dar, potrivit legii, condamnările se cumulează şi se execută doar cea mai mare – în cazul lui, închisoarea pe viaţă. Această pedeapsă a fost dată, iniţial, de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), iar ÎCCJ a respins recursul lui Nicolae Vlad, decizia dată în martie de CAB rămânând valabilă.

„A acţionat animalic”

Astfel, procesul care l-a avut în prim-plan pe unul dintre cei mai mediatizaţi criminali români din istoria recentă s-a încheiat. Criminalistul Tudorel Butoi este de părere că Nicolae Vlad este mai agresiv decât celebrul Rîmaru. „Îi lipseşte cu desăvârşire remuşcarea. A comis faptele sub un impuls declanşat bio-instinctual, animalic, iar acest lucru se vede din modul lui de operare. Şi-a ucis victimele folosindu-se de forţa brută, alegând persoane mai slabe decât el sau în imposibilitatea de a se apăra. Lipsesc armele (cuţit, topor) care au fost folosite de Rîmaru. Vlad se apropia de victime mult mai mult, suprimându-le viaţa prin strangulare, punându-le genunchii în piept, iar acest lucru arată că este mult mai feroce decât Rîmaru”, a comentat Butoi.

Poliţistul complice, patru ani de închisoare

Poliţistul Gică Ştefănache a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea infractorului. El a falsificat procese-verbale şi a decis neînceperea urmăririi penale a lui Nicolae Vlad într-un caz de viol.

„Lipsesc armele (cuţit, topor) care au fost folosite de Rîmaru. Vlad se apropia de victime mult mai mult, suprimându-le viaţa prin strangulare, punându-le genunchii în piept.”, TUDOREL BUTOI, criminalist

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *