ZiarulRing

23-mai2024

ULTIMA ORĂ

NECENZURAT

DECIZIE GUVERN: A fost suplimentat numărul de procurori antidrog

Guvernul a adoptat joi suplimentarea numărului maxim de posturi pentru DIICOT, a anunţat ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, care a precizat că sunt în total 50 de posturi, dintre care 25 de procurori antidrog

Avatar

Publicat

pe

Guvernul a adoptat joi suplimentarea numărului maxim de posturi pentru DIICOT, a anunţat ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, care a precizat că sunt în total 50 de posturi, dintre care 25 de procurori antidrog, 20 de grefieri şi cinci pentru personal economic şi administrativ.

„Aceste 25 de posturi de procurori vor fi repartizate în felul următor: şapte posturi de execuţie plus unul de conducere urmează să fie alocate Secţiei de combatere a traficului de droguri din cadrul Structurii centrale, pentru a putea fi înfiinţat acest serviciu specializat în combaterea traficului stradal de droguri pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov. Pe raza judeţului Ilfov plus Bucureşti este un număr foarte mare de consumatori ca urmare a traficului stradal”, a precizat Gorghiu, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Trafic de droguri

Celelalte posturi vor fi alocate, în funcţie de situaţia operativă şi necesităţi, structurilor teritoriale care înregistrează „creşteri masive” ale numărului de cauze penale vizând traficul de droguri, substanţe psihoactive, ca urmare a unor evenimente culturale, festivaluri, concerte, dar şi în zone cu turism intens sau în centre universitare mari.

Gorghiu a oferit exemplul Serviciului Teritorial Constanţa, unde urmează să fie înfiinţat un Birou antidrog, care să acopere judeţele Constanţa şi Tulcea.

„Acest proiect de hotărâre adoptat astăzi în şedinţa de Guvern vine ca urmare a discuţiilor din CSAT. Salut faptul că s-a discutat în CSAT pe tematica consumului de droguri. Am discutat şi despre traficul de droguri. S-au făcut toate informările necesare astfel încât a fost dat un semnal foarte clar către toate instituţiile cu atribuţii în domeniu”, a menţionat ministrul Justiţiei.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *