ZiarulRing

25-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

De 5 ani, niște români au ras tabla de pe bisericile englezilor. Ce condamnări au primit

Avatar

Publicat

pe

De ce pleacă românii în străinătate? Să muncească! Dacă e pandemie, s-au apucat să fure din clădiri istorice. Au luat acoperișurile din plumb și tablă.

Românii sunt peste tot în lume! Au plecat pentru o viață mai bună, pentru că nu au un loc de muncă în țara lor sau la furat . Patru dintre ”ai noștri” au fost prinși abia după doi ani.

Cei mai proști hoți din lume sunt români!

S-au apucat de ”ciordit” din 2018, iar când lumea nu a mai ieșit din case, din pricina pandemiei, au găsit altă sursă de venit: au furat acoperișuri din metal.

S-a inspirat de la alt român ”de-al nostru”, Remus Tudorache, care în 2015 a furat acoperișurile din tablă ale mai multor biserici, provocând o pagubă de 100.000 de lire sterline.

Tudorache a fost prins și condamnat la 5 ani închisoare.

Asa nu i-a speriat pe alți români, puși pe făcut bani. Au ales biserici, monumente istorice. Au ras acoperișurile, au luat tabla și plumbul găsite.

Advertisement

Cum au fost prinși românii care furau acoperișurile din Anglia

Cei acuzați sunt: Paul Buică, Constantin Motescu, Laurențiu Sucea și Mihai Birtu. Ei sunt acuzați că au jefuit peste 20 de biserici de pe teritoriul Marii Britanii între 2018 și 2020.

Stuart Grant, vicar al bisericii St. Peter’s Langtoft din East Yorkshire, a spus că este „recunoscător” că cei vinovați au fost aduși în fața justiției. Biserica lui a fost nevoită să efectueze reparații de 30.000 de lire sterline, după ce bărbații au rupt panourile de plumb de pe acoperiș în septembrie 2019, iar ploaia a provocat daune clădirii și obiectelor din interior.

„Pur și simplu, vin și profanează un monument care se află acolo de 800 sau 1.000 de ani. Toată acea istorie nu înseamnă nimic când vine vorba de plumb în valoare de câteva lire”, a spus Grant.

Congregațiile mici suportă greu costurile reparațiilor

Procurorul Cranmer-Brown a spus în instanță că biserica St. Nicolas din Normanton, Lincolnshire, a rămas cu o factură de 150.000-200.000 de lire sterline și nu are asigurare pentru daune.

Cei acuzați sunt: Paul Buică, Constantin Motescu, Laurențiu Sucea și Mihai Birtu

Daunele cumulate produse lăcașelor de cult în urma jafurilor depășesc 2 milioane de lire sterline. Procurorul Michael Cranmer-Brown a spus în instanță că unele dintre bisericile atacate erau „clădiri istorice protejate, vechi de sute de ani”.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *