ZiarulRing

03-mart.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Culisele negocierilor pentru aducerea în ţară a românului condamnat la moarte în Malaezia

Avatar

Publicat

pe

Guvernul româniei a anunţat, miercurea trecută, că intenţionează să înceapă negocieri cu malaezia pentru a extrăda persoanele care sunt condamnate în această ţară, inclusiv pe ionuţ gologan, condamnat la moarte.

Artin sarchizian, avocat, analizează şansele de aducere în ţară a lui ionuţ gologan, românul condamnat definitiv la moarte.

„nu cred că va fi un acord individual, ci un acord cadru pentru toţi cetăţenii români arestaţi în malaezia pentru trafic de droguri. Asta bănuiesc eu. E posibil, întrucât este prioritară predarea către autorităţile române a condamnatului ionuţ gologan, să fi fost începută negocierea unui acord individual, urmând să fie extinsă negocierea şi pentru ceilalţi cetăţeni români arestaţi acolo. Dar o convenţie bilterală cadru, generală, nu cred că ar fi posibilă în momentul de faţă, pentru că ar fi destul de anevoioasă şi prelungită în timp. (…) aparent, am fi putut spune că aceste negocieri trebuiau să înceapă mai de mult, pentru că erau o măsură de siguranţă. În realitate, dacă ar fi să analizăm riguros juridic, o discuţie privind predarea condamnatului către românia nu se putea face decât după rămânerea definitivă a sentinţei, pentru că, altfel, ar fi fost un semn de neîncredere la adresa justiţiei din malaysia, putând fi considerată o chestiune nelalocul ei. Aşadar, din această perspectivă, este explicabil acest plan b al autorităţilor române. De altfel, noi am mai discutat, în «ring», despre acest plan b în cazul «gologan»”, spune avocatul Artin sarchizian.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *