ZiarulRing

02-mart.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Bucuria copiilor: pretext pentru un șmen de 440.000 euro, marca Onțanu & Jenică Dop

Avatar

Publicat

pe

Primarul neculai onțanu nu pare să țină cont de bani când vine vorba despre distracția copiilor alegătorilor săi: un loc de joacă în sectorul 2 este de șase ori mai scump decât în celelalte unități administrative.

Autoritățile locale din sectorul 2 au atribuit, la începutul lunii aprilie, două contracte în valoare de 440.000 de euro pentru amenajarea de spații pentru cei mici. Cu toate că, pe site-ul de achiziții publice, autoritățile se laudă cu amenajarea a câte 17 locuri de joacă atât pe aleea pantelimon, cât și în parcul obor, în realitate este vorba doar despre două spații penrtru cei mici în zonele cu pricina. Deși pare greu de crezut, acestea costă fiecare peste 200.000 de euro. Firma recon și doje srl, deținută de omul de afaceri jenică dop, care a pus mâna, prin negociere fără anunț de participare la licitație, pe contractele cu pricina este campioană la afaceri pe bani publici cu primăria lui onțanu.

Pe deasupra, consiliul local a validat investiția abia la două luni după ce primăria și firma în cauza semnaseră actele. Cu toate acestea, reprezentanții primăriei sectorului 2 ne-au precizat, senini, că nu e nimic ilegal.

Se poate și de șase ori mai ieftin

și autoritățile locale din sectorul 1 amenajează locuri de joacă. Copiii au parte de numeroase leagăne și tobogane, iar adulții, de aparate de fitness, mese de șah și minigrădini cu tuia și trandafiri pitici. Totuși, în medie, un loc de joacă în sectorul 1 costă aproximativ 35.000 de euro, respectiv de șase ori mai puțin decât în sectorul 2.

Contracte pe bandă rulantă

„ring” a dezvăluit, la începutul anului, cum recon și doje srl a câștigat 1,3 milioane de lei pentru montarea unor panouri solare pe acoperișurile a două centre sociale din subordinea lui onțanu. Cert este că afacerile lui jenică dop merg strună în continuare: în vară a mai semnat cu primăria de sector alte două contracte în valoare de 2,1 milioane de lei pentru extinderea rețelelor de canalizare pe două străzi. Tot din afaceri cu directorii lui onțanu, recon și doje srl a câștigat 3,6 milioane de lei în 2010, alte aproximativ 2,2 milioane de lei în 2009 și aproximativ 20 de milioane de lei în 2008.

În decembrie cerea mai puțini bani

în ultima lună din 2010, firma lui jenică dop a pus mâna pe un contract de aproximativ 1.394.000 de euro pentru amenajarea a 10 spații de joacă de lux. Cinci locuri amenajate în pantelimon au costat 904.000 de euro, ceea ce înseamnă că, în medie, prețul unui spațiu cu leagăne și tobogane în zonă se ridică la aproximativ 180.800 de euro. Mai ieftine au fost celelalte cinci locuri de joacă amenajate de recon și doje srl în colentina, contra sumei de 490.000 de euro, respectiv, 98.000 de lei, în medie, pe loc.

Advertisement

„țepuit” din dragoste pentru băsescu

Patronul jenică dop pare a fi un aprig susținător al lui băsescu. Potrivit presei, în 2009, aproximativ 100 de firme, printre care recon și doje srl, au plătit anumite „taxe” unui escorc care le garantase că o parte din bani ajung în fondul de campanie al pdl pentru susținerea lui băsescu.

Premiată de primar

firma lui jenică dop este apreciată în sectorul 2. Atât în 2007, cât și în 2008, a primit de la primarul sectorului 2 câte o diplomă pentru succesele economice înregistrate. Nici în 2009 nu a fost trecută cu vederea, primind premiul de excelență al primăriei sectorului 2.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *