Băile calde şi parfumate sunt un adevărat miracol pentru piele și starea de spirit. Toate vedetele știu asta și nu rareori ne arată cum se îmbăiază. Madonna folosește petale de trandafiri. Dar iată câteva alte adaosuri naturale care vă vor crește starea de bine.
O baie fierbinte şi parfumată destinde şi relaxează, iar aromele adăugate sub formă de picături ne dau un sentiment de bine şi de confort. Baia poate fi folosită şi ca un excelent mijloc de frumuseţe, pe care ar fi păcat să-l ratăm.
Fericire cu mușețel
O persoană relaxată va avea întotdeauna o mină aparte și un ten mai luminos. Dincolo de tehnicile de meditație, relaxarea se obţine și cu arome: nu aveţi nevoie decât de două-trei picături de ulei parfumat de muşeţel, lavandă sau brad, pe care să le amestecaţi în apa din baie. Apoi cufundați-vă în apă, întindeți-vă pe spate, inhalaţi miresmele proaspete şi relaxaţi-vă.
Sărurile de baie fac adevărate minuni
Sărurile de baie sau gelurile de baie cu adaos de minerale sau alge au aceeaşi acţiune calmantă. În plus, acestea curăţă pielea în profunzime. O idee bună e ca pe durata băii să vă aplicaţi şi o mască pe faţă (în funcţie de tenul pe care-l aveţi), pentru că aburii deschid porii şi efectul măștii va fi cu adevărat eficient.
Adaosuri naturale
Iată câteva adaosuri naturale pentru a face baia mai eficientă. O cană de oţet de mere adăugat în apa din baie linişteşte pielea iritată. O cană de lapte praf (diluat înainte, ca să nu facă cocoloaşe) înmoaie pielea aspră. Făina de secară (şi ea diluată în prealabil cu apă) înălbeşte pielea şi o catifelează.
Dacă aveți pielea ridată sau îmbătrânită, ideal e ca înainte de a intra în baie să vă ungeți pe corp cu un ulei aromat (poate fi ulei de măsline). Staţi zece minute în baie, apoi frecaţi-vă pe corp cu un burete.
Orice baie e ideal să fie încheiată cu un duş abia călduţ sau chiar rece. Urmele de săpun rămase pe corp trebuie înlăturate, fiindcă usucă pielea. Apa rece este un stimulent al circulaţiei periferice şi un duşman al zonelor afectate de inestetica celulită.