ZiarulRing

15-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Beneficiile băii de relaxare. Ce adaosuri naturale poți folosi

Băile calde şi parfumate sunt un adevărat miracol pentru piele și starea de spirit. Toate vedetele știu asta și nu rareori ne arată cum se îmbăiază.

Avatar

Publicat

pe

Băile calde şi parfumate sunt un adevărat miracol pentru piele și starea de spirit. Toate vedetele știu asta și nu rareori ne arată cum se îmbăiază. Madonna folosește petale de trandafiri. Dar iată câteva alte adaosuri naturale care vă vor crește starea de bine.

O baie fierbinte şi parfu­mată destinde şi relaxează, iar aro­mele adăugate sub formă de picături ne dau un sentiment de bine şi de con­fort. Baia poate fi folosită şi ca un exce­lent mijloc de frumuseţe, pe care ar fi păcat să-l ratăm.

Fericire cu mușețel

O persoană relaxată va avea întotdeauna o mină aparte și un ten mai luminos. Dincolo de tehnicile de meditație, relaxarea se obţine și cu aro­­me: nu aveţi nevoie decât de două-trei picături de ulei parfumat de muşe­ţel, lavan­dă sau brad, pe care să le ames­te­caţi în apa din baie. Apoi cufundați-vă în apă, întindeți-vă pe spate, inhalaţi mires­­mele proas­­pete şi rela­xaţi-vă.

Sărurile de baie fac adevărate minuni

Sărurile de baie sau gelurile de baie cu adaos de mi­­nerale sau alge au aceeaşi ac­ţiune cal­mantă. În plus,  acestea curăţă pie­lea în pro­­­­funzime. O idee bună e ca pe du­rata băii să vă aplicaţi şi o mască pe faţă (în funcţie de tenul pe care-l aveţi), pen­tru că aburii deschid porii şi efectul măștii va fi cu adevărat eficient.

Advertisement

Adaosuri naturale

Iată câteva adaosuri naturale pentru a face baia mai eficientă. O cană de oţet de mere adăugat în apa din baie linişteşte pielea iri­tată. O cană de lapte praf (diluat înainte, ca să nu facă cocoloaşe) înmoaie pielea aspră. Făina de secară (şi ea diluată în prealabil cu apă) înălbeşte pielea şi o catifelează.

Dacă aveți pielea ridată sau îmbătrânită, ideal e ca înainte de a intra în baie să vă ungeți pe corp cu un ulei aromat (poate fi ulei de măsline). Staţi zece minute în baie, apoi frecaţi-vă pe corp cu un burete.

Orice baie e ideal să fie în­che­iată cu un duş abia călduţ sau chiar rece. Ur­mele de săpun rămase pe corp trebuie înlăturate, fiindcă usucă pielea. Apa rece este un stimulent al circulaţiei periferice şi un duşman al zonelor afectate de inestetica celulită.