ZiarulRing

25-iul.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Bahmu, Cristea, Marin, CERTATE cu LIMBA ROMÂNĂ!

Vedetele din showbizul românesc nu se „bat” doar în cele mai tari maşini, ţinute sau destinaţii luxoase de vacanţă, ci şi în bâlbele gramaticale

Avatar

Publicat

pe

Vedetele din showbizul românesc nu se „bat” doar în cele mai tari maşini, ţinute sau destinaţii luxoase de vacanţă, ci şi în bâlbele gramaticale.

Fie că sunt persoane publice cu pretenţii mari sau deloc, gafele şi greşelile gramaticale devin deja tradiţie printre vedetele noastre.

Plină de cazuri şi diateze plictisitoare, gramatica limbii române nu este tocmai uşoară pentru vedete, aşa că doar unii pot să parcurgă cu „succesuri” „almanahele” româneşti.

Tigaia lui Bahmu, INTERZISĂ la TV din cauza unor greşeli gramaticale

Reprezentanţii Consiliului National al Audiovizualului s-au sesizat in privinţa spotului publicitar, după ce au constat mai multe greseli de gramatică pe care le face vedeta.

Expresii precum „O prietenă de-a mea și-a cumpărat o tigaie, care a venit la mine foarte plină, că-i mai bună a ei şi că a luat-o mai ieftin” sau „Orice mâncare care o făceam cu ulei, se spoiește totul, pereţi, aragaz, tot” (corect este pe care) sunt folosite pe toată durata reclamei TV, fapt ce i-a determinat pe reprezentantii CNA să ia atitudine.

De asemenea, pentru promovarea produsului, Adriana Bahmuteanu foloseşte expresii care nu pot fi dovedite, precum: „simt că am mai multă energie”, „parcă aş dărâma munţii” sau „tigaia e sănătatea copiilor mei”.

Advertisement

Valentina Pelinel, Andreea Marin şi Minodora, greşeli gramaticale pe Facebook

Blonda Pelinel a postat un citat inspiraţional: „Gândeşte-te la toate lucrurile frumoase de lângă tine şi fii fericit!” (Anne Frank). În loc de „fii fericit” frumoasa Valentina a scris .. „fi fericit”.

Fosta zână a surprizelor, Andreea Marin, a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj în care a făcut o greşeală gramaticală ruşinoasă, dacă ne amintim că Andreea a fost, acum ceva timp, şi jurnalist.

Mai exact, Andreea Marin a scris „copii” deşi corect era „copiii”: „(…) Înainte de întâlnirea Şcoala Mamelor de la Sala Sporturilor, am făcut o nebunie în Piaţa Mare a oraşului: am organizat un ţarc cu animale pe care mai cu seamă copii le-au putut vedea de aproape, o bucurie pentru cei ce nu au curte sau nu au parte de viaţa la ţară(…)”.

Un alt exemplu este Minodora care a răspândit până acum pe pagina ei posturi cu multe greşeli gramaticale. Artista şi-a cerut scuze pentru aceste erori explicând că abia acum învaţă, la vârsta de 34 de ani, să scrie.

„Dragii mei prieteni încă o dată scuze pentru lipsa de semne gramaticale gen puncte şi virgule eu abia am învăţat să scriu asta pentru cei care mă critică, pentru că eu aş vrea să fiu prietenă”, s-a scuzat Minodora.

Iată una dintre postările sale: „Buna la toata lumeaaa ce f? cum sunte ti ati petrecut qaseara? Eu da in pic… am citit acum comentariile voastre unii ma critica pt gramatica altii imi i au apararea e superr ce se intampla in loc sa mai vorbim despre lucruri de viata despre mine despre voi ne cramponam de o cratima sau o virgula doar asa sa ne aflam in treba sau sa parem interesanti…asta e la noi dar pacat ca uni oameni nu pot fii frumosi la suflet ma refer dupa ce viata asta e asa cum e…”, a scris Minodora.

Gabriela Cristea, gafă la divorţ

Chiar în ziua în care s-a prezentat alături de Marcel Toader în faţa ofiţerului stării civile unde au depus de comun acord actele de divorţ, Gabi a demonstrat, în timpul unui interviu, că are grave probleme de gramatică: „Ne-a pus ofiţerul stării civile să COMPLECTĂM formularele, l-am întrebat pe Marcel dacă vrea să COMPLECTEZE el, el a spus să COMPLECTEZ eu. Atât am vorbit cu el. Apoi am COMPLECTAT actele şi asta a fost tot”.

Advertisement

https://ziarulring.ro/stiri/monden/218205/Bahmu-Cristea-Marin-CERTATE-cu-LIMBA-ROMANA-Vezi-PERLE-si-GRESELI-GRAMATICALE-ale-vedetelor

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *