ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

VREMEA se încălzeşte! PROGNOZA METEO pentru weekend, în ţară, la Bucureşti şi la munte

Avatar

Publicat

pe

Sâmbătă, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod normal la mijlocul lunii februarie, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. În jumătatea de est a ţării, cerul va avea înnorări în prima parte a zilei şi va ninge slab în Carpaţii Orientali şi în estul Carpaţilor Meridionali, trecător vor mai fi precipitaţii mixte în depresiunile din Transilvania, iar în rest, cu totul izolat va ploua slab. În primele ore ale zilei, trecător, vor fi condiţii de polei.

În celelalte regiuni vremea va fi în general frumoasă, iar cerul variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar noaptea, izolat, în Banat şi în Crişana. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în nordul Moldovei şi 13 grade în vestul Olteniei. Temperaturile minime se vor încadra între -11 grade în estul Transilvaniei şi 6…7 grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, cu precădere din sud şi din est, se va semnala ceaţă.

LA BUCUREŞTI: Sâmbătă, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod normal pentru mijlocul lunii februarie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -2…-1 grad, uşor mai scăzută la periferia oraşului. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

LA MUNTE: Sâmbătă, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru această dată din an, deşi valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua anterioară.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului în Carpaţii Orientali şi în estul Carpaţilor Meridionali, unde local va mai ninge slab.Vântul va continua să prezinte unele intensificări pe crestele înalte. Duminică, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor marca o creştere faţă de ziua anterioară la nivelul întregii ţări, caracterizând o vreme caldă, chiar deosebit de caldă în regiunile vestice. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului în nord-vestul şi în nordul teritoriului, unde local va ploua, în general slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime vor avea valori de la 3 grade în Moldova, până la 18 grade în dealurile Banatului, iar cele minime se vor încadra între -7 în depresiuni şi 9 grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase din sud, est şi izolat din rest, se va semnala ceaţă.

Advertisement

LA MUNTE: Duminică, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor marca o creştere faţă de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului în zona Munţilor Apuseni şi în extremitatea nordică a Carpaţilor Orientali, însă propabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă. Vântul va continua să prezinte unele intensificări pe crestele înalte.


Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *