ZiarulRing

12-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

(VIDEO) Municipiul Ploiești va avea bani de luminițe. Consiliul Local a votat pe 13 decembrie alocarea bugetară

Avatar

Publicat

pe

Tergiversat încă din noiembrie, pe fondul unei dispute evidente între primar și majoritatea din Consiliul Local, subiectul legat de iluminatul festiv pare să se fi rezolvat. Pe 13 decembrie, când toate localitățile mari au deja ornamentele montate și târguri de Crăciun deschise, Consiliul Local Ploiești a alocat fondurile pentru montarea de luminițe.

Reunit miercuri într-o ședință extraordinară – după mai multe ședințe încheiate fără cvorum și după ce inițial banii primiți recent de la Guvern fuseseră lăsați în fondul de rezervă al bugetului local – forul legislativ ploieștean a aprobat o rectificare bugetară, prin care a alocat bani pentru montarea instalațiilor de iluminat ornamental, dar și pentru plăți așteptate de TCE, SGU sau Termo.

Astfel, în urma deciziei de marți, Primăria Ploiești va avea la dispoziție circa 550.000 de lei pentru montarea de luminițe de sărbători.

Primăria Ploiești a primit bani pentru luminițe de sărbători

Unele ornamente fuseseră montate încă de zilele trecute în municipiu, pe baza unor sponsorizări constând în servicii, primite din partea unor societăți comerciale. Astfel, în timpul ședinței de marți a Consiliului Local, primarul Andrei Volosevici, inițiatorul proiectului de rectificare bugetară, a explicat că din suma necesară calculată inițial pentru montarea luminițelor, de aproximativ 950.000 de lei, ar mai fi nevoie doar de circa 550.000, în contextul în care servicii echivalând peste 400.000 au fost asigurate deja prin acele sponsorizări. Suma economisită a fost redistribuită către Clubul Sportiv Municipal.

Vezi video si citeste articolul integral aici.

Advertisement