ZiarulRing

18-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Vedeta Pro TV care și-a dat copilul la școală privată. „Școala românească nu este adaptată la nevoile părinților”

Avatar

Publicat

pe

Amalia Enache a explicat care sunt motivele care au determinat-o să o înscrie pe fiica sa la o școală privată. Vedeta Pro TV a afirmat că sistemul de învățământ de stat nu este adaptat pentru nevoile părinților, care nu au încotro și trebuie să-și caute alternative.

Amalia Enache și-a înscris copilul la o școală privată

Alma, fiica Amaliei Enache are șase ani și merge la școală încă de anul trecut. Stirista de la Pro TV a avut emoții mari atunci când copilul său a trecut într-o nouă etapă, dar a ajutat-o faptul că știa că o lasă pe mâini bune.

Mai exact, vedeta a luat decizia de a-și înscrie fetița la o școală privată, unde spune că are parte de toate condițiile. După-amiaza nu este dedicată temelor, așa cum s-ar fi întâmplat la stat, și activităților extracuriculare.

„Pentru că școala în sistemul pe care l-am ales eu nu e un sistem de after school. În partea a doua a zilei după masa de prânz și pauza de o oră jumate au cluburi, de fapt. Nu fac teme, fac cu totul și cu totul altceva.

 Fac rock, fac dansuri, modelaj. Fac o grămadă de activități din zona asta mai artistică, cor, adică tot ce probabil aș fi încercat să văd pentru ea, să îi ocup timpul prin alte părți. Totul se întâmplă în același loc”, a declarat Amalia Enache pentru playtech.ro.

„Nu m-am descurca altfel”

În plus, decizia a fost luată și pentru a-i fi ei mai ușor, dat fiind faptul că Amalia Enache lucrează mult și nu ar fi avut timp să se ocupe de Alma în cazul în care ar fi mers la o școală cu program normal.

Advertisement

„Eu am ales învățământul privat cel puțin pentru această perioadă a vieții ei pentru început. Pentru că nu m-aș descurca altfel. Pentru că școala românească nu este adaptată la nevoile părinților, care lucrează destul de mult în timpul zilei și copiii stau foarte puțin la școală.

După care ai varianta de after school, unde tot plătești. Adică tot acolo ajungi și de fapt copilul stă foarte mult într-o bancă făcându-și temele, fie te bazezi pe bunici.

 Și nu m-aș fi descurcat să duc copilul la cea mai apropiată școală de noi, liceul Cervantes. Încep cursurile la 7.30 cei mici și la 11.30 deja au terminat. Și ce facem tot restul zilei cu copilul?”, mai spus vedeta Pro TV.

Amalia Enache a dezvăluit că fiica sa iubește școala

Amalia Enache alma frunze microfon
Amalia Enache și-a înscris fiica la o școală privată.
Sursa foto: captură Pro TV

Amalia Enache este convinsă că a luat cea mai bună decizie, mai ales că Alma iubește să meargp la școală. Micuța și-a făcut prieteni, iar atunci când trebuie să plece mai devreme acasă, o roagă pe mama ei să mai stea cinci minute.

„Mă rog eu de ea să o iau mai devreme, pentru că seara sunt la serviciu și la momentul culcării nu sunt. Și tot timpul găsește motive să stea cât mai mult la școală.

E clar că am găsit școala potrivită pentru ea. Și nu doar că ziceai cum o conving să stea atât de mult, păi ea vrea și mai mult.  Nu reușesc mai devreme de ora 5.00, adică doar de la ultima oră să lipsească și asta cu mari insistențe.

Dacă e după ea, ar sta până la final și nu e singura. Așa e atmosfera la școala ei, încât copiii au stat toată ziua acolo și când te duci după ei, zic: mai lasă-mă 5 minute să mă mai joc cu colegi”, a completat Amalia Enache.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *