ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Uniunea dintre homosexuali, la un pas de legalizare. Mihai Trăistariu: „Shakespeare, Leonardo da Vinci erau de altă orientare. Ce facem, îi dăm la gunoi?”

Parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex ar putea fi legalizat.

Avatar

Publicat

pe

Parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex ar putea fi legalizat. Actul normativ care îl reglementează urmează să fie votat la Camera Deputaţilor. Artistul Mihai Trăistariu consideră că homosexualii trebuie înţeleşi şi acceptaţi aşa cum sunt.

România se află la un pas de a legaliza parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex, care dă aproape aceleaşi drepturi ca şi căsătoria. Proiectul se află în dezbatere la Camera Deputaţilor şi are susţinerea unor parlamentari USL. Artistul Mihai Trăistariu spune însă că România nu este pregătită pentru aşa ceva. „Nu cred că românii sunt pregătiţi, dar, de exemplu, mama mea, care nu mai trăieşte şi care a fost medic, m-a învăţat încă de mic, de prin liceu, că orientările sexuale sunt deviaţii genetice şi că nu este vina lor. Shakespeare, Leonardo da Vinci, Alexandru cel Mare erau de altă orientare şi te gândeşti că oamenii ăştia au făcut istorie, au rămas în enciclopedii. Ce facem, îi dăm la gunoi?”, ne-a spus Mihai Trăistariu.

„Eu sunt doar logodit şi păcătuiesc în faţa Bisericii pentru că fac sex”

Trăistariu este convins că Biserica Ortodoxă se va opune unui astfel de proiect legislativ şi va susţine că este un păcat. „Acum, păcat este să faci sex şi cu femei dacă nu eşti căsătorit… De exemplu, eu nu sunt căsătorit, sunt doar logodit, iar fratele meu, care este foarte credincios, toată ziua îmi spune că e un mare păcat şi că trebuie să mă căsătoresc. Şi atunci, tot păcătuiesc. Cu Biserica nu trebuie să te pui. Eu sunt credincios şi afirm că preoţii au dreptate în felul lor pentru că aşa scrie în Biblie, dar, pe de altă parte, şi ştiinţa îşi are rostul; dacă intră cineva pe Google o să vadă, probabil, că este demonstrat de atât timp că este o deviaţie genetică şi homosexualii nu au nicio vină. Nu ştiu ce cromozomi sunt inversaţi, iar oamenii ăştia se nasc altfel şi atunci trebuie înţeleşi; nu au ce să schimbe, din păcate”, a mai afirmat Trăistariu.

„Traian Băsescu a spus că ar trebui să fim deschişi faţă de persoanele care au o altă orientare sexuală”

Deputatul Remus Cernea, iniţiatorul proiectului legislativ, susţine că românii nu s-ar împotrivi parteneriatului civil. „Este o lege europeană, o lege tehnică, nu face niciun fel de referire la heterosexuali sau la persoane de acelaşi sex, este doar nediscriminatorie. În plus, preşedintele Traian Băsescu a spus că ar trebui să fim deschişi faţă de persoanele care au o altă orientare sexuală”, ne-a declarat Remus Cernea.

„Ei şi aşa sunt blestemaţi de soartă pentru că sunt diferiţi de noi, dar, pe de altă parte, trebuie înţeleşi. Au şi ei nevoie de viaţă, de linişte şi de un partener.” – MIHAI TRĂISTARIU, artist

„Eu sper ca Biserica Ortodoxă să-şi împlinească misiunea de promovare a valorilor creştine în biserici sau prin alte căi, dar să nu interfereze cu Legislativul.” – REMUS CERNEA, deputat

Advertisement

https://ziarulring.ro/stiri/eveniment/227427/Uniunea-dintre-homosexuali-la-un-pas-de-legalizare-Mihai-Traistariu-Shakespeare-Leonardo-da-Vinci-erau-de-alta-orientare-Ce-facem-ii-dam-la-gunoi-

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *