Nu ține decât de noi să ne hrănim într-un mod cât mai apropiat de nevoile personale astfel încât să ne împlinim atât poftele, cât și condițiile pentru păstrarea unei sănătăți de fier. Ia, luați aminte!
„Îmi place să savurez prânzurile, dar încerc să păstrez în prim-plan mâncarea simplă și nesofisticată.”, nota Dr. William W. Li în lucrarea „Mănâncă și învinge dieta” (Editura Lifestyle, 2024). Sună bine, motiv pentru a face loc în continuare expunerii specialistului: „Dacă mi-a rămas ceva de la cină – urma Dr. Li -, încălzesc resturile, pentru a economisi timp. De asemenea, am încă o ocazie de a savura mâncarea gustoasă de cu seară. Uneori este chiar mai bună a doua zi! Apoi, dacă în ziua respectivă mi s-a întâmplat să ratez micul-dejun, îmi impun să mănânc cu moderație, să nu pendulez între extreme. Oricum, când pregătesc prânzul, aleg unul sau două ingrediente sănătoase în jurul cărora construiesc totul.”
Fast-food altfel
Mai precis? „Mă asigur că unul dintre ingrediente este de origine vegetală, indiferent că este vorba despre legume sau niște banale frunze verzi. De obicei nu petrec mult timp la pregătirea prânzului, îmi place să mănânc o salată la care asociez ulei de măsline cu suc de lămâie, oțet balsamic sau oțet din cidru de mere. Obțin astfel un sos savuros. Dacă mai adaug și niscaiva proteine, am un prânz rapid și sănătos. O supă sau o tocană constituie o masă caldă de asemenea la îndemână – poate fi pregătită dinainte, apoi doar încălzită. În acest fel poți avea câteva mese, nu doar una. Aceasta este definiția mea de fast-food.”
Citește articolul integral aici.