ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

UN ORAȘ TURISTIC CELEBRU DIN EUROPA INTERZICE TROLERELE. DE CE NU MAI AI VOIE CU ELE ÎN CENTRU

Există un oraș turistic în Europa unde trolerele sunt interzise. Motivul este simplu: localnicii s-au plâns de zgomotul provocat de roțile valizelor. Ce decizie au luat, de fapt, autoritățile, dar și ce reguli li s-au impus vizitatorilor.

Avatar

Publicat

pe

Există un oraș turistic în Europa unde trolerele sunt interzise. Motivul este simplu: localnicii s-au plâns de zgomotul provocat de roțile valizelor. Ce decizie au luat, de fapt, autoritățile, dar și ce reguli li s-au impus vizitatorilor.

Este vorba despre orașul turistic medieval Dubrovnik, din sudul Croației. Primarul așezării a dispus această măsură din cauza numărului mare de turiști, mai ales în sezonul estival, perioadă în care cetățenii peninsulei sunt deranjați de gălăgia provocată de roțile trolerelor.

Turiștii nu mai au voie să care valize cu roți în centrul istoric al orașului Dubrovnik

Localnicii sunt cei care, de altfel, au făcut plângere la Primărie și au reclamat faptul că nu mai pot suporta zgomotul făcut de roțile trolerelor pe pavajul din centrul istoric al orașului.  Măsura a intrat în vigoare începând cu această vară. Potrivit prese străine, orașul croat a devenit victima propriului său succes.

Și asta nu este tot. Primarul croat are ca scop final crearea unui centru logistic în aeroport, de unde toate bagajele vor fi livrate direct la adresa unde sunt cazați vizitatorii, astfel, se va evita intrarea în oraș a turiștilor cu trolere. Începând cu luna noiembrie, primarul Mato Franković va pune turiștilor la dispoziție dulapuri speciale pentru depozitarea bagajelor, chiar înainte să intre în orașul medieval. Până atunci, turiștii vor fi obligați să își transporte valizele în mână.

„Își vor depune valizele în dulapuri și le vom aduce, contra cost, la adresa unde sunt cazați. Acesta este doar începutul, scopul final este crearea unui centru logistic în aeroport, după care toate bagajele vor fi livrate direct la locurile de reședință”, a detaliat primarul din Dubrovnik pentru publicația croată Jutarnji.

Advertisement

Reamintim că atât cetățenii, cât și turiștii orașului Dubrovnik au o serie de măsuri drastice de respectat. Este interzisă plimbarea animalelor fără lesă, lăsarea gunoaielor pe stradă, mersul pe motocicletă sau pe scuter și escaladarea monumentelor istorice.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *