ZiarulRing

23-iun.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Un lift care scotea muncitorii din mină a căzut în gol. Sunt cel puţin 11 morţi şi 75 de răniţi

Compania sud-africană Impala Platinum a transmis marţi că și-a suspendat temporar lucrările la complexul minier Rustenburg

Avatar

Publicat

pe

Compania sud-africană Impala Platinum a transmis marţi că și-a suspendat temporar lucrările la complexul minier Rustenburg, după ce unsprezece muncitori au murit într-un accident la puțul minier.

49 de mineri au murit în minele din Africa de Sud în 2022


Conducerea minei de platină cu sediul în Johannesburg a comunicat că 86 de muncitori au fost implicați în accidentul din puțul numărul 11 ​​și că 75 dintre răniți au fost internați în patru spitale din zonă.


Compania a declarat că toate operațiunile miniere pe care le desfăşoară la Rustenburg, în nord-vestul Africii de Sud au fost suspendate. „Astăzi este cea mai întunecată zi din istoria lui Impala și ne întristăm pentru viețile pierdute și pentru toți cei afectați de acest accident devastator”, a transmis CEO-ul Nico Muller, într-o declarație pentru presă.

Impala este un producător de platină din Africa de Sud

Impala este un producător de platină din Africa de Sud, care operează unele dintre cele mai adânci și mai vechi mine din lume. Oprirea lucrului va fi probabil prelungită până miercuri pentru a oferi angajaţilor companiei timp să se „vindece emoțional”, a declarat purtătorul de cuvânt al grupului, Johan Theron.


„Este imposibil de apreciat exact impactul asupra producției, cu excepția faptului că puțul 11 ​​este un complex mare în sine, în măsura în care durata opririi va avea un impact proporțional asupra producției totale, oricât de scurtă va fi”, a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt a menționat că unii dintre lucrătorii răniți au fracturi grave. În plus, el a descris accidentul ca fiind „foarte neobișnuit” și a spus că tipul de lift care s-a stricat este folosit în întreaga lume și are reputația de a fi foarte sigur. Liftul aducea muncitorii la suprafață la sfârșitul turei, când a căzut în mod neașteptat în gol, aproximativ 200 de metri.

Advertisement


Lifturile din multe mine de adâncime din Africa de Sud pot transporta mai mult de 100 de persoane. Potrivit statisticilor, de la începutul anului ţara a înregistrat 27 de accidente mortale în mină, potrivit Sindicatului Național al Minerelor (NUM). În 2022, au fost înregistrate 49 de decese, acesta fiind cel mai sigur an din istoria recentă.

“Acest incident dă o lovitură teribilă ambiției noastre de a încheia 2023 cu mai puține decese decât anul trecut, când au existat 49 de decese, care este cel mai mic număr înregistrat de noi”, a declarat purtătorul de cuvânt al sindicatului, Allan Seccombe.