ZiarulRing

19-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Un CELEBRU ARTIST acuză: „Trebuie să dai ŞPAGĂ ca să apari pe post”

Liderul trupei Phoenix este supărat de faptul că deşi a compus multe piese muzicale în ultimii ani, acestea nu au devenit cunoscute publicului.

Avatar

Publicat

pe

Liderul trupei Phoenix este supărat de faptul că deşi a compus multe piese muzicale în ultimii ani, acestea nu au devenit cunoscute publicului. Nicu Covaci spune că melodiile lui nu au devenit hituri nu pentru că nu sunt pe gustul publicului, ci fiindcă nu a dat şpagă ca să fie difuzate.


Dacă înainte piesele lor erau nelipsite din playlistul radiourilor sau al programele TV, melodiile trupei Phoenix se aud din ce în ce mai rar pe calea undelor, fanii reascultându-şi trupa preferată doar pe CD-uri, prin intermediul internetului sau în concertele, susţinute din când în când prin ţară. Liderul trupei Phoenix susţine că s-a ajuns la această situaţie nu din cauza faptului că muzica lor nu mai este cerută, ci a intereselor financiare ale celor care se ocupă cu programele muzicale, obişnuiţi să primească atenţii financiare în schimbul difuzării melodiilor. „Pe vremuri, se bucurau ăia să le dăm piese să apară la radio, la televiziune, astăzi trebuie să dai şpagă să apari pe post undeva, deşi lumea cere şi îi place. Nu e un paradox, ci o anumită logică, cineva a gândit şi treaba asta. Ce să mai spun, după ce m-am reîntors în ţară, am atâtea piese noi, frumoase, lumea nu le ştie, nu le cunoaşte. Lumea mă întreabă pe mine ce fac, dacă nu mai compun nimic şi le răspund că eu compun, dar degeaba, pentru că materialul nu ajunge la public”, susţine Nicu Covaci.

„Aproape nicio formaţie românească nu mai umple vreo sală, discuri nu se vând pentru că toată lumea fură pe gratis, internetul este criminal… E aproape imposibil să trăieşti din muzică…”, NICU COVACI

67 de ani are Nicu Covaci

„Succesul nostru nu a fost niciodată gratuit, a fost întotdeauna rodul unei munci fanatice în condiţii neobişnuit de neprielnice.”, NICU COVACI

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *