Viitorul televiziunii publice rămâne în continuare incert. În rândul angajaţilor pare să se fi instalat deja panica legată de faptul că vor urma concedieri masive. O sursă de încredere ne-a furnizat, ieri, un scenariu care pare apocaliptic pentru TVR: „Va intra în insolvenţă pe 14 aprilie şi se prefigurează disponibilizări masive”.
Sursa noastră a dorit să rămână anonimă, iar „ring” a continuat investigaţia încercând să lămurească situaţia creată în jurul zvonurilor care circulă în interiorul instituţiei.
„Este o intoxicare, o delaţiune care se face în acest moment”
Contactat telefonic, preşedintele interimar al TVR, Stelian Tănase, nu a eliminat varianta insolvenţei şi nici pe cea a concedierilor, dar ne-a asigurat că nu poate fi vorba de disponibilizări masive.
„Este o delaţiune care se face în acest moment. Şi aşa avem destule probleme ca să mai creăm astfel de discuţii. Dacă se va hotărî că TVR va intra în insolvenţă, primul lucru care se va face este ca un organism să vină cu un plan de restructurare, o reorganizare, care ne va spune ce putem face în privinţa personalului, a producţiei. În acest moment, nu avem o astfel de evaluare. Putem vorbi abia în momentul în care va exista o decizie a guvernului de insolvenţă, după care va urma o perioadă de evaluare, o strategie şi de abia atunci vom putea lua o decizie. Eu nu am cifre acum şi nici nu ştiu ce plan se va aplica”, ne-a declarat preşedintele TVR.
„Se pot face tot felul de restructurări”
Chiar şi Mădălin Voicu, implicat în proiectele TVR, a confirmat varianta insolvenţei şi zvonurile care circulă. Panica în rândul angajaţilor pare să fie justificată, dar până când Executivul nu va decide insolvenţa, nu se pot lua decizii.
„Nu ştiu ce va decide guvernul, o variantă pentru a putea fi salvată televiziunea este insolvenţa. În cazul în care se va întâmpla asta, se pot face tot felul de restructurări”, a mărturisit, pentru „ring”, Mădălin Voicu. Strategia de restructurare, susţinută de guvern La începutul acestei săptămâni, premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele interimar al TVR are sprijinul grupurilor parlamentare ale PSD, iar strategia de restructurare este susţinută de guvern.
„Strategia pentru televiziunea publică va fi stabilită de preşedintele-director general, domnul Tănase, de membrii consiliului de administraţie, care vor fi votaţi, probabil, marţea viitoare, şi de comisiile de specialitate din parlament. L-am asigurat pe domnia sa şi îi voi asigura şi pe membrii care vor fi votaţi de parlament de sprijinul guvernului pentru această strategie. Dar nu e treaba mea, ca prim-ministru, nu eu stabilesc strategia, este vorba şi de responsabilitatea celor care vor fi votaţi de parlament săptămâna viitoare”, a declarat Victor Ponta.
„S-a discutat şi acest lucru (despre insolvenţă – n.r.), după cum s-au discutat şi alte scenarii. Există pe masă, este o problemă care trebuie rezolvată, dar avem în minte şi alte propuneri”. – STELIAN TĂNASE, preşedinte-director general interimar al TVR 800 de milioane de lei este datoria acumulată de TVR, iar intrarea în insolvenţă este privită ca o variantă posibilă