ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

TU ȘTII CE SEMNIFICĂ ACEST MARCAJ CU DOUĂ TRIUNGHIURI ȘI UN V? ÎL REGĂSEȘTI DOAR ÎN ANUMITE ZONE DIN ȚARĂ

Fiecare stat impune un anumit regulament de circulație care trebuie respectat îndeaproape de fiecare conducător auto. De altfel, cei care circulă des prin țară, îndeosebi în zonele montane, ar putea întâlni un anumit semn care ar putea să îi inducă în eroare.

Avatar

Publicat

pe

Fiecare stat impune un anumit regulament de circulație care trebuie respectat îndeaproape de fiecare conducător auto. De altfel, cei care circulă des prin țară, îndeosebi în zonele montane, ar putea întâlni un anumit semn care ar putea să îi inducă în eroare. De exemplu, tu știai ce înseamnă marcajul cu două triunghiuri și un V? Află mai multe informații în articol.

Marcaje rutiere sau de informare pot fi regăsite pe majoritatea drumurilor publice. De altfel, acestea trebuie respectate de fiecare conducător auto în parte. Persoanele care circulă pe drumurile publice pot întâlni în calea lor, în anumite zone, un anumit marcaj special. Este vorba despre un panou cu două triunghiuri și un V. Te-ai gândit vreodată ce înseamnă acesta? Dacă l-ai întâlnit vreodată în drumul tău, atunci, cu siguranță, te aflai într-o zonă în care îți este permisă staționarea.

Mai cu seamă, marcajul cu două triunghiuri și un V este specific zonelor turistice, unde îți este permisă camparea. Marcajul respectiv reprezintă, de fapt, un semn de informare, care poartă denumirea de „Teren pentru camping” sau „Tabără turistică”. Acesta se va monta în apropierea unui teren care a fost special amenajat pentru camping.

Marcajul care are și o rulotă sub două triunghiuri și un V

De altfel, mai există un marcaj care poate fi întâlnit pe diverse drumuri publice. De exemplu, cel cu două triunghiuri și litera V, însoțit dedesubt de o rulotă. Acest marcaj este specific zonelor în care există posibilitatea să se staționeze pentru camping. În Codul Rutier, poartă denumirea de „Teren pentru caravane și camping”, fiind vorba despre un marcaj de informare. Poate fi întâlnit în apropierea unui teren care a fost amenajat special pentru ca autovehiculele și rulotele să staționeze pentru camping. Marcajul poate fi vizualizat mai jos, în articol.

Advertisement