ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Trump amenință că ar încuraja Rusia să-i atace pe aliații NATO care „nu-și plătesc datoriile”

Avatar

Publicat

pe

Donald Trump a oferit o nouă declarație șocantă, la un miting de campanie din Carolina de Sud. Excentricul fost președinte american, care va deveni, cel mai probabil, candidatul republicanilor într-o nouă cursă finală pentru Casa Albă, a afirmat că ar încuraja Rusia să-i atace pe membrii NATO care nu-și plătesc partea la bugetul alianței transatlantice. Această reacție, considerată de administrația Biden drept „îngrozitoare și dementă”, este cea mai dură dintre declarațiile făcute de Trump de-a lungul timpului împotriva NATO, organizație față de care și-a exprimat reticența în câteva rânduri, în perioada mandatului său prezidențial.

La mitingul de campanie de sâmbătă seară, în fața unei mulțimi care îl ovaționa, Trump a descris o conversație avută cu un șef de stat pe care nu l-a numit, la o reuniune NATO, de asemenea, nespecificată.

„Președintele unei țări mari s-a ridicat și a întrebat: «Ei bine, domnule, dacă nu plătim și suntem atacați de Rusia, ne veți proteja?». Eu am întrebat: «Nu ați plătit, sunteți în întârziere?». El a răspuns: «Da, să zicem că s-a întâmplat asta»”, a afirmat Trump, în fața susținătorilor săi.

„Nu, nu v-aș proteja! De fapt, i-aș încuraja (pe ruși) să facă ce naiba vor! Trebuie să plătiți! Trebuie să vă plătiți facturile!”, a continuat liderul republican, citat de „Daily Mail Online”, relatând presupusul schimb de replici avut cu șeful de stat, nenumit.

Citește articolul integral aici.

Advertisement