ZiarulRing

25-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

TRUCUL CARE TE SCAPĂ INSTANT DE ORICE PATĂ DE PE HAINE. TREBUIE SĂ UTILIZEZI UN INGREDIENT CARE COSTĂ DOAR CÂȚIVA LEI

Uneori, petele ar putea să îți dea mari bătăi de cap, mai ales dacă hainele sunt murdărite cu anumite alimente sau lichide și care ar putea să rămână impregnate pentru mult timp.

Avatar

Publicat

pe

Uneori, petele ar putea să îți dea mari bătăi de cap, mai ales dacă hainele sunt murdărite cu anumite alimente sau lichide și care ar putea să rămână impregnate pentru mult timp. Dacă vrei un mod mai simplu și rapid de a scăpa de pete, însă fără să utilizezi anumiți detergenți, atunci regăsești detalii mai jos. Iată trucul care te va ajuta.

Există o multitudine de produse de curățenie și igienizare care ar putea să îți ofere rezultatele pe care ți le dorești. Însă, atunci când vine vorba despre haine, trebuie să fie alese cu atenție. Nu trebuie să deteriorezi materialul textil. Este esențial să fie utilizate ingrediente sau detergenți care să curețe corespunzător și care să ofere hainelor o prospețime aparte. Totuși, există câteva trucuri pe care le-ai putea aborda, atunci când vine vorba despre petele de pe haine. Dacă vrei să scapi de ele, într-un mod cât mai simplu și rapid, atunci trebuie să scoți din buzunar doar câțiva lei.

Trucul care îți scoate orice pată de pe haine

Hainele pot fi pătate cu multe substanțe, de la lichide, vopsea, machiaje, până la alimente sau chiar și din cauza transpirației. Există o serie de trucuri care pot fi abordate, pentru ca rufele să fie curate și să aibă prospețime. Cel mai popular truc reprezintă cel cu aspirina pisată, apă caldă și cremă de tartru. Se amestecă cele trei elemente și se întind pe suprafața pătată. După ce lași soluția să acționeze timp de 20 de minute, trebuie să o speli cu apă caldă.

Pe lângă această modalitate, mai există și trucul cu felia de lămâie. Dacă unele dintre haine au rămas cu pete din cauza transpirației, se poate freca zona respectivă cu o felie de lămâie. Apoi, hainele se spală normal. De altfel, dacă hainele au fost pătate de ceară, atunci se pune deasupra zonei respective o bucată de hârtie de copt. Apoi, se va presa cu fierul de călcat. Petele vor dispărea rapid.

Pentru a scoate o pată de pe haine cauzată de cerneală, este recomandat să se utilizeze o bucată de tifon îmbibată în alcool. Apoi, haina se poate spăla normal. De altfel, dacă cerneala este impregnată pe poliester, ar fi recomandat să se utilizeze spray de păr și o cârpă uscată. După ce se șterge zona respectivă, materilele textile pot fi puse în mașina de spălat. Totodată, dacă vrei să ai haine de un alb impecabil, poți utiliza bicarbonatul de sodiu. Se poate amesteca cu detergentul, în mașina de spălat.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *