ZiarulRing

23-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Traian Băsescu – Ilie Năstase, conflict deschis: Cum l-a refuzat președintele pe fostul tenisman

La propunerea Ministerului Apărării Naţionale, Ilie Năstase ar fi urmat să fie avansat în grad, la data de 1 decembrie 2014, de Ziua Naţională a României.

Avatar

Publicat

pe

La propunerea Ministerului Apărării Naţionale, Ilie Năstase ar fi urmat să fie avansat în grad, la data de 1 decembrie 2014, de Ziua Naţională a României. Fosta legendă a tenisului mondial nu a avut însă acest privilegiu, fiind omis de către preşedintele Traian Băsescu.

Pe 1 decembrie 2008, Traian Băsescu l-a avansat pe Ilie Năstase la gradul de general-maior. Acum, acelaşi preşedinte i-a refuzat, de Ziua Naţională, înaintarea la gradul de general-locotenent.

Primul număr unu din istoria ATP crede că a fost refuzat de șeful statului din cauza declarațiilor pe care le-a făcut în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale la adresa Elenei Udrea.

„Din câte ştiu, trebuia să fiu avansat în grad odată cu Anghel Iordănescu, însă domnul Traian Băsescu nu a vrut. S-ar părea că e supărat pe mine. Cei de la MApN m-au propus pentru gradul de general-locotenent, însă domnul preşedinte nu a dorit să semneze. Are el ceva cu mine, probabil pentru că m-am luat de Elena Udrea în campania electorală … . Nu i-a picat bine şi uite că mi-a refuzat înaintarea în grad. Pentru mine era o cinste, chiar dacă este un titlu onorific, dar, dacă dânsul nu a înţeles lucrul acesta, ce să-i fac … . Poate următorul preşedinte este unul mai cu clasă, mai educat”, a afirmat Ilie Năstase, citat de Ziarul Ring.

În prezent general-maior, Ilie Năstase (68 de ani) spune că nu are niciun avanjat de pe urma gradului din Armata Română.

„Nu am luat niciodată pensie de la Armată pentru gradul pe care-l am. Când am împlinit vârsta de pensionare nu am făcut niciun demers pentru a primi o remuneraţie pentru gradul de general, deoarece nu aveam nevoie de bani. Nu am făcut-o şi nici de acum încolo nu o s-o fac. Îmi place să port haina militară, de aceea o îmbrac, dar lumea trebuie să ştie că Ilie Năstase nu are niciun beneficiu financiar pentru asta”, a continuat fost mare tenisman.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *