back to top
Bine ai venit pe Ziarul Ring
Știri exclusive din Sport, Actualitate și Monden
joi, noiembrie 14, 2024

TORTUL DE NUNTĂ AL PRINȚULUI WILLIAM

Distribuiți

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 25 min
  •  Timp de gatire: 5 min
  •  Gata in: 30 min

INGREDIENTE

  •  350 g ciocolată
  •  120 g unt
  •  420 ml lapte condensat
  •  200-300 g biscuiți (digestivi sau cu lapte)

PREPARARE

Faimosul desert  – extrem de simplu și delicios – pe care prințul William îl consideră preferatul lui. Tort care, desigur, nu a putut lipsi de la nunta lui.

Făcut din numai 4 ingrediente, nu necesită coacere și este atât de simplu încât și un copil îl poate face!

  1. Pune jumătate din cantitatea de ciocolată, laptele condensat și untul într-o crăticioară, amestecă și topește-le încet la bain-marie, la foc mediu. Odată ce s-au topit de tot și omogenizat, dă de pe foc.
  2. Cantitatea de biscuiți nu e exactă deoarece aici alegi tu, dacă dorești să fie o prăjitură mai cremoasă (pui mai puțini biscuiți) sau mai tare/uscată (pui mai mulți biscuiți). Astfel, sfarămă cantitatea de biscuiți dorită și amestecă-o în crema de ciocolată mai devreme obținută.
  3. Toarnă compoziția într-un castron/tavă de tort pentru a-i da forma finală (poate fi pătrat, rotund, etc., în funcție de forma pe care dorești să o obțină), acoperă cu o folie de plastic și dă la frigider timp de 4-6 ore (sau chiar mai mult, în funcție de cât de bine răcește frigiderul tău).
  4. Scoate din frigider, întoarce castronul pe o tavă/farfurie plată. Topește ciocolata rămasă și toarn-o deasupra tortului, ca pe o glazură. Poți orna cu fructe proaspete – căpșuni, fructe de pădure, etc. – ciocolată rasă, fulgi de cocos, fulgi de migdale…

Sfat: Dacă vrei să fie și mai aspectuos, poți folosi ciocolată albă pentru glazurat. Merge perfect și dacă vrei să scrii o urare pe tort cu ea.

Iuliana Dima
Iuliana Dima
Redactor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte articole

Alte articole