ZiarulRing

25-iun.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

TEST IQ CU CHIBRITURI | MUTAȚI UN SINGUR BĂȚ PENTRU A CORECTA EGALITATEA 5+11=9

Este timpul să ne exersăm puțin mintea, așa că propunem un test IQ inedit, ce vine, într-un fel, din sfera matematicii, dar necesită și puțină atenție.

Avatar

Publicat

pe

Este timpul să ne exersăm puțin mintea, așa că propunem un test IQ inedit, ce vine, într-un fel, din sfera matematicii, dar necesită și puțină atenție. O să ne testăm abilitățile cu un exercițiu pe care nu mulți îl pot desluși, cel puțin nu din prima. Statisticile arată că doar cei mai înzestrați pot găsi rezolvarea într-un timp scurt.

Testul de astăzi are o dificultate ridicată și necesită ceva mai multă atenție și concentrare. În general, testele de inteligență sunt utilizate adesea de psihologi sau specialiști pentru a vedea care este nivelul IQ al unui individ. Iar cei care vor reuși să deslușească testul de mai jos sunt felicitați și catalogați drept genii. Problema nu este una ușoară, așa că nu mulți vor trece testul.

Test IQ cu chibrituri

Testul de astăzi pare la prima vedere simplu, cu o operație matematică de clasele primare, însă, nu e chiar așa. Tot ce trebuie să faci este să muți un singur băț de chibrit, pentru a corecta egalitatea 5+11=9

Rezolvare: Cei care au reușit să rezolve testul primesc aplauze. Iar cei care nu au reușit vor găsi rezolvarea în rândurile următoare.

Pentru a corecta egalitatea, tot ce trebuie să faci este să iei bățul de chibrit din componența celui de-al doilea număr, astfel încât acesta să se transforme din 11 în 4. Așadar, o să se mute bățul din partea de jos a primului 1 și se va pune la mijloc pentru a-l transforma în 4. Astfel egalitatea devine corectă: 5+4=9.

Ce reprezintă nivelul IQ-ului?

IQ-ul reprezintă măsura inteligenței umane și se poate stabili pentru fiecare persoană prin rezolvarea unor teste, prin rezolvarea de puzzle-uri, completarea unor serii de imagini și numere sau identificarea unui patern, într-un ansamblu de numere sau imagini. În funcție de răspunsurile oferite, oamenii sunt împărțiți în mai multe categorii:

Advertisement

IQ peste 140 – geniile și adevărații conducători îl au;

IQ între  131 și 140 – cercetătorii, specialiștii și manageri au un nivel atât de ridicat al IQ-ului;

IQ între 121 și 130 – peste 6% din populația planetei obține astfel de rezultate cu mult peste media normală;

IQ între 111 și 120 – reprezintă un nivel puțin trecut de media normală;

IQ între 101 și 110 – media normală a nivelului de inteligență.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *